Kako preživjeti post blagdansku depresiju?

lijek, pms, zena.hr, raspoloženje, djevojke, udaja, psihologija, pms, hrana, bol, histerija, vibrator, žene, žene, pms, ludilo, djevojka, vagina, blagdani, depresija, jugovina, oprez, zdravlje, problemi, priča, muškarci, živci, navike, romantika, muškarci, žene, stres, zdravlje, razlozi, otkriće, bolest, uzrok, pms, žene, žena, luđaci, luđakinje, uspjeh, hrana, pms, pobjeda, žene, agresija, agresivnost, zima, stres, koraci, savjeti, majstori, južina , jugovina, stres, zubi, škripanje zubima, depresija, bol
Nije tajna da mnogi nakon ovih praznika pomalo padaju u depresiju. Osjećaji tuge, krivnje ili ljutnje mogu započeti prve blage simptome depresije, a ono što nipošto ne smiješ dopustiti je da oni prerastu u one uznemiravajuće, kao što su nesanica, razdražljivost, tjeskoba i slično. Index.hr donosi nekoliko savjeta kako preživjeti taj "blues" i vratiti se na pravi put do Nove godine.

1. Očekuj razočaranje

Prije svega, pokušaj si dokazati da je sve to normalno i da nisi jedina kojoj se to događa, jer doista nisi.

2. Napravi planove

Daj sebi nešto čemu ćeš se veseliti unaprijed, bilo da se radilo o šopingu, putovanju ili ručku s prijateljicama.

3. Zdrav izbor

Mislimo na zdraviju prehranu nego inače i odlazak u teretanu. Više je puta dokazano kako je tjelovježba odličan način za podizanje raspoloženja, a i osjećat ćeš se samouvjerenije, što nikada nije loše.

4. Izađi u javnost

Mnogi u post božićnoj depresiji griješe u jednoj te istoj stvari, a to je što ostaju doma, zatvoreni u svoja četiri zida. Izađi van na druženje s prijateljima. Šetnja, svjež zrak i doza smijeha, momentalno ćete oraspoložiti, samo se trebaš pokrenuti.

5. Zatraži pomoć

I to onu obitelji i prijatelja. Ponekad je dovoljno samo da te netko posluša, kako bi dan bio ljepši.