Kako izgledati savršeno u kupaćem kostimu: 8 zlatnih savjeta

To je vrlo bitno, jer naposljetku, vi ste ti koji se morate osjećati ugodno u vašoj koži (i kupaćem) i samouvjereno i opušteno prepuštati se ljetnim radostima na plaži.

Pomoći ćemo vam s par savjeta kako izgledati najbolje u bikiniju ovog ljeta...

1. Kupovina kupaćeg kostima

Ovo je valjda najveća "shopping" noćna mora svih žena (pored kupovine traperica) i svakako nije lako pronaći dobar badić koji će nam stajati super, obzirom da su garderobe u trgovinama opremljene ogledalima koji iskrivljuju sliku a svijetlo je loše, i često ne možemo dobiti realnu sliku da li nam određeni badić dobro stoji.

Svakako budite sigurni da ste odabrali pravu veličinu kostima, pogotovo ukoliko imate nesrazmjerne veličine u odnosu gornjeg i donjeg dijela tijela. Bez obzira na zadnji krik mode, obavezno odaberite model koji će laskati vašoj građi.

2. Tamniji ten

Znamo svi da se po odlasku na ljetovanje svi osjećamo deblje nego po povratku. Naravno, kada odlazimo smo bijele kao sir, a vraćamo se predivno preplanule i zadovoljne načinom na koji brončani ten komplimentira našoj liniji i prekriva određene nedostatke. Zato, unaprijed se pripremite i nabacite bojicu u solariju ili upotrijebiti neke od preparata za samotamnjenje.

3. Trik: udubljenje ispod ručnika

Mnoge djevojke žele čim prije skratiti trenutak dolaska na plažu, skidanja u bikini i pozicioniranja na ručniku, pa sve tri radnje spoje u 2 sekunde sumanutog skidanja i bacanja na ručnik. Ako ste već toliko nezadovoljne svojim izgledom (a ne bi vas to trebalo toliko opterećivati), probajte diskretno stopalom udubiti plitku rupu u tlu i finu tu smjestite svoju guzu! :) Naravno, problem nastaje kod kamenih plaža...

4. Hrana i piće koje napuhuje


Izbjegavajte takvu hranu i napitke. Ovo vrijedi i za kofeinske napitke, alkohol, sol, pekarske proizvode... Neka vaš izbor budu voda, voće i povrće!

5. Pareo, sarong, marame

Danas je stvarno toliko različitih modela, dezena, boja i oblika sličnih pokrivala za tijelo, kojim možete biti trendi na plaži, ali i pokriti dijelove tijela kojim niste zadovoljne. Svakako preporučamo da odaberete lagano prozirne materijale, jer tako ćete djelovati više seksi i atraktivnije.

6. Modni dodaci na plaži


Ovdje mislimo na sunčane naočale, šešire, sandale i ostale modne dodatke koji će biti u skladu s vašim badićem, a dodatno će naglasiti vaš cjelokupni styling ili pak korigirati određene nedostatke. Npr. cure koje žele da njihove noge izgledaju dulje i vitkije, neka odaberu sandale na punu petu (wedges)...

7. Dobra poza

Naše tijelo izgleda bolje u određenim položajima. Npr. dinamika ramena uvijek djeluje laskavo na čitavu figuru, i smanjuje vizualno struk. Izbacite ramena prema van, grudi će vam doći do izražaja a trbuh će biti zategnutiji.

8. Učvrstite mišiće

Nekoliko tjedana prije ljetovanja dobro bi bilo da redovitije posjećujete teretanu kako biste učvrstili muskulaturu tijela. Čvrsto tijelo izgleda ljepše od mlohavog!