Kako izaći iz loše veze?

Ne opravdavajte partnerovo loše ponašanje

Kada jednom prestanete tražiti opravdanja za partnerovo loše i glupo ponašanje, vidjet ćete svoju vezu puno jasnije. Na takav način ćete vrlo brzo znati želite li biti u takvoj vezi ili ne. Ukoliko ste u svojoj vezi nesretni, morate se najprije pitati što bi u tom slučaju savjetovali prijatelju/prijateljici. Takav savjet primjenite kod sebe.
Ne opravdavajte svoje greške

Nikome nije jednostavno priznati da je bio u zabludi i da je imao lošu procjenu, no to nije sramota. Nije problem biti s krivom osobom u vezi, nego problem nastaje tada kada iz navike ili straha od samoće ostajemo u lošoj vezi s partnerom koji nije za nas. Potrebno je iskreno razmisliti što ustavri želimo od te osobe i imamo li s njom budućnost. Ne razmišljajte o svojoj krivoj odluci iz prošlosti nego se usredotočite na ispravnu odluku za budućnost.

Tko ste bili prije?

Žene se se u periodu kada su u vezi češće promijene i mijenjaju životni stil nego muškatrci, pa zaboravljaju da su nekada bile samostalne osobe s ispunjenim životom. Sada je ponovo vrijeme da oživite svoju osobnost i dobra prijateljstva te u potpunosti uživate u svom životu.

Novi kriteriji za novu vezu

Sjetite se svih ponašanja i stvari koje su vas uzrujavale i vodile do ludila, obećajte sebi da se stakvim ponašanjem nećete više susretati i nećete tolerirati. Kažite i obećajte sebi što više nećete tolerirati. I toga se držite!

Vjerujte da za vas postoji netko bolji

Neka vas loša veza ne obeshrabri. Izraz "nesretan u ljubavi" znači da niste na vrijeme otišli iz loše veze. Kraj loše veze za vas znači korak bilže boljem partneru.
Sreću ne očekujte odmah

Razlog, zbog kojeg se mnogi vrate u lošu vezu je taj što kada prekinu očekuju odmah nekog boljeg, očekuju procvat i sreću. Nije nužnu a nije baš ni moguće da ćete naći zadovoljstvo i sreću u trenutku kada ste prekinuli prijašnju vezu. Morate si dati vremena da nađete sreću i da sreća nađe vas.


Prihvatite usamljenost

Nakon prekida pojavi se osjećaj usamljenosti. Ta usamljenost je grozna i čini se da ne prestaje. U tim trenutcima jedino što možete napraviti je pretvoriti to u pozitivan osjećaj. Okružite se prijateljima, ponovo oživite sebe i svoje želje, vratite se hobijima.


Zapamtite zašto ste prekinuli vezu

Poslije prekida, posebno kada samoća prevlada, javlja se romantični osjećaja za bivšeg partnera. Nije neobično da izvlačimo lijepe trenutke i stvari koje su se dogodile u vezi. No, vrlo je važno da ste cijelo vrijeme svjesni razloga i stvari zbog kojih ste prekinuli vezu. Ako vam ni to nije dovoljno napišite popis tih stvari kako bi vas podsjećale da niste pogriješili te kako se ne bi vratili bivšem partneru.
Brinite o sebi

Budite svjesni svojih osjećaja, dozvolite si suze, žalost, bijes. Hranite svoju dušu stvarima koje kod vas donose pozitivne osjećaje i raspoloženja. Priuštite si masažu. Svaki dan iskoristite za smijeh s prijateljima i čestitajte si za pametni potez koji ste učinili za sebe i svoju budućnost.

izvor:www.intimatemedicine.com.hr