Kada se vratiti bivšem, a kada mu zauvijek reći zbogom?

veze, sex, orgazam, flert, ljubav, ljubav strast, sex, sex, droga, seks, seks, tijelo, kalorije, promjene ponašanja, komunikacija, konverzacija, Nježan je, pažnja, privlačnost, suprotni spol, pitanja, Poznavanje partnera, navike, muškarac, žena
Možda ste oboje imali problema s vezivanjem. Možda je bio krivi trenutak za tu vezu. Možda je on naprosto bio arogantan kreten. Koji god bio razlog za prekid veze s bivšim, uzmite ove stvari u obzir prije nego što se odlučite na obnavljanje veze.

Nedavno ste prekinuli s dečkom. I sad prije nego postanete -„jojo" par (tu mislimo na ono, malo su skupa, pa malo prekidaju), pokušajte shvatiti da postoji samo nekoliko razloga zbog kojih biste trebali pokušati obnoviti vezu s bivšim. Valjda je postojao razlog zbog kojeg ste prekinuli, (a vraćanje na staro, nepromijenjeno stanje obično nije dobra ideja) no unatoč tome, kao što smo rekli, ponekad postoje situacije kada biste trebali vašoj vezi dati još jednu šansu...

Prekinuli ste zbog glupih razloga

Ako ste za vrijeme razdvojenosti shvatili da su razlozi zbog kojih ste prekinuli glupe sitnice koje stvarno nistu bitne, onda je možda vrijeme da se predomislite. Primjerice, ako prekinete s nekim samo zbog toga što nije verbalno izražavao svoju naklonost onoliko koliko biste vi htjeli, ali ste onda nakon razdvojenosti shvatili da je on svoju ljubav pokazivao kroz ponašanje. Recimo, pratio vas je stalno kući, konzultirao se s vama prije nego što je napravio neke planove s drugima...

Vaš motiv je bio strah od vezanja

Ako ste prekinuli s dečkom zbog toga jer ste se bojali ozbiljne veze, a sada ste se predomislili, možda se možete vratiti na staro. Vaš strah od vezivanja ispada malena stvar u usporedbi s time da život provedete bez osobe koju volite. Umjesto da se osjećate kao u kavezu jer ste u vezi, pomalo ste izgubljeni bez njega i usamljeni. Ponekad je jedini način da „prebolimo" naš strah od zbližavanja s nekim taj da provedemo neko vrijeme bez njega. Tek tada možda shvatimo da ne možemo bez te osobe i da je život bolji i ispunjeniji s tom osobom u njemu.

Samački život je bezveze

Prekinuti s nekim kako biste osjetili kako je živjeti „samačkim" životom je ok razlog, ali ako žalite zbog svoje odluke, ili ako niste sretni bez njega, pitajte ga ima li šanse da obnovite vezu. Svo partijanje i izlasci s drugim muškarcima veoma brzo dosade, i moguće je da ćete shvatiti da ste se puno bolje zabavljali sa svojim bivšim i da vas nitko ne shvaća kao on.

Ocijenili ste svoju situaciju

Ako vam je razdvojenost dala dovoljno vremena da shvatite svoje ponašanje i ako ste pronašli načina kako riješiti vlastite probleme, možda biste trebali toj vezi dati još jednu šansu. Možda su neke stvari oko kojih ste se svadili u stvari bili vaši problemi koje ste sami trebali riješiti i promijeniti. Primjerice, trošenje previše novca, nemogućnost da uskladite posao i njega ili konstantno stavljanje prijatelja i obitelji ispred njega... Možda su upravo to bili problemi zbog čega je dolazilo do napetosti u vezi. Ako ste svjesni toga i želite to pokušati riješiti, dajte vezi još jednu šansu.


Kada mu zauvijek reći zbogom?

Imajte na umu, dame, da život nije uvijek crno-bijeli. Ako ste se vi i bivši puno svadili, ako nikada niste mogli doći do nekakvog dogovora, ako su vam karakteri bili toliko različiti da nikako niste mogli „na zelenu garnu" i ako ste imali nekih drugih velikih teškoća u komunikaciji vjerojatno je bolje da se držite podalje jedno od drugog.

Pokušajte biti sama neko vrijeme... To bi vam moglo nevjerojatno koristiti. Slavite svoju samostalnost. Počnite uživati u životu, napustite „jadna ja sama" stav, izlazite s prijateljicama, počnite se baviti nekim hobijem ili nečime što totalno nije nalik vama. Saznajte tko ste, osjećajte se dobro u svojoj koži prije nego što skočite u vezu, staru ili novu.

zena.hr