Kada je vrijeme za prvi seks s novim muškarcem?

Ponekad je u pitanju ljubav. U nekim drugim slučajevima radi se o čistoj požudi. Ili kako bi to neki, koji plahte uvijek mijenjaju i peru subotom, rekli: je li vrijedan toga da promijenim plahte mimo rasporeda.

Ovo posljednje možda ne zvuči romantično, ali morate priznati da je praktično, pogotovo za poprilično zaposlene ljude koji moraju biti organizovani kako bi bolje funkcionirali.

Da, ima nas svakakvih i svako sam odlučuje o tome kad je pravi trenutak za prvi seks s novim muškarcem.

Svako ovoj temi pristupa na drugačiji način, pa tako ima i onih koji su se s vremenom odlučili pridržavati jednog te istog pravila.

Na stranici shine.yahoo.com navedeno je nekoliko primjera.

Ništa prije šest mjeseci

Mnogi bi se vjerojatno iznenadili kad bi im prijateljica koja je u vezi četiri mjeseca rekla da još nije bilo seksa. Ali neki imaju pravila kojih se drže. "Može seks tek nakon šest mjeseci veze", pravilo je jedne od žena koje su podijelile svoja iskustva vezana za ovu temu. A zašto? Nakon što je proslavila 30. rođendan, ne da joj se više igrati neke igre kao prije. Ako se sada pristane viđati s nekim muškarcem, to je samo jer ga vidi kao "potencijalni materijal za brak".

Ima i onih koji nisu za spontanost. Sve se mora dogoditi po planu tako da izostaje ona strast koja se dogodi u trenutku. Zna se mjesto i vrijeme, o odluci se promišljalo, pa što bude.

Zavisi o tipu muškarca

Neki drugi imaju jednostavniji pristup - sve zavisi o muškarcu. "Ako je dobar dečko, ali ne baš previše atraktivan, nakon tri izlaska. Ako je jako privlačan, 12 sati", rekla je neimenovana žena te dodala da je dobro obaviti to što prije jer ako je seks dobar, onda je to "potencijalni materijal za neku dužu vezu".

Što je najbolje za vas?

Jedna od žena koja je razvedena navodi da nema potrebe dugo čekati: "Ako postoji privlačnost i ako mi se muškarac zaista sviđa, čemu čekati. Ako sam nesigurna po pitanju dotičnog muškarca, onda idem izlazak po izlazak, dok ne budem sigurnija u to što želim", objasnila je.

"Ako naiđem na nekog o kojem sam maštala i sve se poklopi, pristajem i na seks na jednu noć", dodaje.

Sve u svemu, veze i ljubavni odnosi komplikovani su sami po sebi. Seks može dodatno zakomplikovati situaciju, a i ne mora. Važno je donijeti odluku o pravom trenutku bez pritiska, onda kad ste sigurni što želite i što je najbolje za vas.