Još jedan dokaz da muškarci nisu što su bili

Još jedan dokaz da muškarci nisu što su bili
Istraživanje nazvano The Women and Work Survey 2010. koje je proveo magazin Grazia pokazalo je da muškarci više nisu glavni kao što su nekada bili kada je prehranjivanje obitelji u pitanju, prenosi dailymail.co.uk.

U mnogim vezama više se ni ne očekuje da je muškarac taj koji treba više zarađivati, a žene sve više žele zarađivati za kruh umjesto da ga doma peku.

Trideset posto žena zarađuje više novaca nego njihovi partneri, a njih 19 posto zarađuju isto koliko i partneri pokazalo je istraživanje.

Nadalje, u jednoj od deset obitelji suprug je taj koji vodi brigu o djeci i kućanstvu dok njihova supruga radi puno radno vrijeme, prenosi net.hr.

Istraživanje je pokazalo i da skoro polovica žena od njih 2.000 koje su sudjelovale u istraživanju nisu zadovoljne s ulogom kućanice. A dvije trećine izjavile su da nakon poroda žele nastaviti raditi.

67 posto majki radi ili puno radno vrijeme ili pola radnog vremena, a njih šest od deset smatra da što su bolje po pitanju karijere to će biti bolje i kao majke.

Samo je 11 posto žena izjavilo da žele prestati raditi.

'Žene u današnje vrijeme nakon što diplomiraju dobiju dobre poslove, a napredak u karijeri ženama ide sve brže i bolje, rekla je Victoria Harper iz Grazie.