Jesu li vaši prijatelji krivi zato što još niste u vezi?

. Zašto? Kako navodi stručnjakinja za ljubavne veze Tracy Cox, savjeti prijatelja u ranoj fazi ljubavne veze mogu donijeti više štete nego koristi. Ljudi u tom dijelu veze često traže savjete prijatelja jer su nesigurni i ne vjeruju vlastitoj prosudbi, ali Cox navodi nekoliko razloga zbog kojih je to jako loša ideja. 

Trebate vremena da oblikujete vlastito mišljenje

Nitko na početku veze ne vidi stvari dobro i jasno, svi budemo u magli. Ta nesigurnost i je razlog zašto tražimo mišljenje prijatelja. Ali prije nego čujete njihovo mišljenje, svakako biste prvo trebali stvoriti vlastito. Unatoč početnom "sljepilu", dajte sve od sebe da dobro promotrite partnera i oblikujete neko svoje mišljenje o njemu. Potvrdu prijatelja možete zatražiti kasnije, najranije nakon tri mjeseca zajedništva. 

Svaki par treba vremena da se uskladi

Neki parovi se odmah na početku savršeno "poslože", a nekima treba malo vremena. Dok partneri to čine, dobro je da ne bude uplitanja prijatelja i njihova mišljenja. Dajte si vremena da se uskladite i da profunkcionirate kao par, ne morate nikamo žuriti.

Prijatelji koji vas najviše vole su najopasniji

Oni su bili s vama tijekom gadnih prekida koji su vam slomili srce. Znaju dobro kako vam je bilo i zato se znaju ponašati previše zaštitnički. No u takvom raspoloženju znaju vidjeti problem i tamo gdje ga nema pa nije loše u prvih mjesec dana izostaviti ih iz priče. 

Prijatelji promatraju stvari kroz svoje naočale

Vaši prijatelji zasigurno vam žele dobro, ali i oni promatraju svijet kroz svoje naočale. To znači da vas mogu potpuno dobronamjerno savjetovati, ali taj savjet svejedno može biti loš. Upravo zato je dobro da ih držite podalje od vaše veze u početnoj fazi. Sami najprije donesite prosudbu, a onda kasnije možete saslušati i prijatelje.

tportal.hr