Ivan me izdao, a dala sam mu sve! Patricia je 2007. bolesnom suprugu željela donirati bubreg

IVAN KLASNIĆ, silovanje, silovanje, IVAN KLASNIĆ, IVAN KLASNIĆ, everton, blackburn, IVAN KLASNIĆ, patricia klasnić, prevara, IVAN KLASNIĆ, transplantacija, transplatacija bubrega, bubreg, IVAN KLASNIĆ, bubreg, IVAN KLASNIĆ, IVAN KLASNIĆ, operiran Ivan Klasnić, bubreg, IVAN KLASNIĆ
Za razliku od mnogih brakova poznatih nogometaša, brak Ivana Klasnića i njegove četiri godine starije supruge Patricije djelovao je kao jedan od čvršćih, no trenutno je jedan od onih kojima je, bez mogućnosti pomirenja, došao kraj. Svojevremeno je požrtvovna Patricia bolesnom suprugu htjela donirati i bubreg, a stala je uz njega kada su njihovu vezu potkraj listopada prošle godine uzdrmale optužbe 17-godišnje djevojke iz Manchestera koja je tvrdila da ju je Klasnić silovao. No, zadnji čavao u lijes njihova braka zabio je sam Klasnić ili, nogometnim rječnikom rečeno, zabio je - autogol.
Slike druge žene

Naime, 35-godišnja Patricia nenajavljeno je došla u posjet Klasniću u Manchester i u njegovu stanu nije pronašla ništa što bi svjedočilo o njegovoj ljubavi i čežnji za njom i njihovom kćeri Fabianom, nego upravo suprotno. Prizor koji je zatekla šokirao ju je. Posvuda u stanu bile su fotografije njoj nepoznate žene, a u ormaru, navodnog, samačkog stana nogometaša bila je ženska odjeća, koja, naravno, ne pripada njoj. Da je brak za nju definitivno gotov, shrvana je Patricia potvrdila i njemačkim medijima.
Život na dvije adrese

Inače, Klasnić trenutno igra za engleskog prvoligaša Bolton Wanderers, a njegova je supruga s četverogodišnjom kćerkicom Fabianom nastavila živjeti u Hamburgu. Vjerovala je u postojanost njihove ljubavi. Voljenog supruga jednog je dana odlučila iznenaditi i zaputila se u Englesku, ali ništa je nije moglo pripremiti za ono što ju je dočekalo.

"Posvuda su bile fotografije druge žene, a u ormaru je visjela ženska košulja koja nije moja", ispričala je Patricia za njemački časopis Bunte. Za nju je, prenosi Bild, osam godina dug brak s Klasnićem zauvijek gotov i suprugu ne namjerava, čini se, ni pružiti šansu da se opravda jer je uvjerena da ju je varao.
Odluka o razvodu

Par se upoznao i zaljubio 1997. godine, a na vjenčanje su se odlučili 2003. Uskoro su postali i roditelji djevojčice. Medijske stupce nikada nisu punili skandalima. Brak se činio idealnim, a Klasnić je, s punim pravom, govorio da mu je supruga najveća podrška, što nije bilo lako. Klasnićevu karijeru obilježili su zdravstveni problemi.

Kada je 2001. prešao u njemački klub SV Werder Bremen, trebale su mu dvije godine da počne ostvarivati značajnije rezultate jer se oporavljao od teške ozljede koljena. No, tada je sve krenulo nabolje, 2004. debitira u hrvatskoj reprezentaciji, a posebno je zablistao u Werderu u sezoni 2005./2006., kada mu je vrijednost procijenjena na 12 milijuna eura, čime je postao najskuplji hrvatski nogometaš. No, sreća je bila kratkoga vijeka jer je u siječnju 2007. zbog komplikacija s bubrezima morao na hitnu transplantaciju.
Transplantacija

Operiran je u klinici u Bremenu 25. siječnja, međutim već dan poslije Klasnićevo tijelo odbacilo je bubreg koji mu je donirala njegova majka Šima. Zdravstvenu dramu mladog nogometaša pratio je gotovo cijeli svijet, baš kao i njegov opravak nakon druge transplantacije polovicom ožujka iste godine u klinici u Hannoveru, gdje mu je presađen bubreg njegova oca Ivana.

Prognoze kad je riječ o Klasnićevu povratku na teren nisu bile ni najmanje optimistične, no kada mu je to ipak pošlo za rukom, postao je pravi nacionalni heroj. Međutim, kako se poslije pokazalo, i to je privremeno rješenje jer će Klasniću za nekoliko godina trebati novi bubreg. Godine 2009. hrvatski nogometaš odlučio je tužiti liječnike svog tada već bivšeg kluba Gotza Diamanskog i internisticu Manju Guha, tvrdeći da mu nisu na vrijeme dijagnosticirali probleme s bubrezima. U međuvremenu, Klasnić iz Nantesa odlazi u Bolton Wanderers na posudbu, a potom i za stalno.
Provala u stan

A dok je dogovarao transfer u taj engleski klub, u kolovozu 2010. naoružani lopovi provalili su u njegovu kuću u Hamburgu, vezali Patriciju i odnijeli nakit u vrijednosti 100 tisuća eura te druge dragocjenosti. Ubrzo je uslijedio novi šok - potkraj prošle godine maloljetna Engleskinja optužila ga je za silovanje. Policija ga je privela, ali gotovo odmah i pustila, no sljedeća je tri mjeseca njegova obitelj zbog tih sumnji proživljavala pravu dramu.

Kako se poslije ispostavilo, Klasnić je s tim slučajem bio povezan samo utoliko što je naivno ustupio svoj stan prijatelju, a 17-godišnjakinja je navela da se napad dogodio upravo tamo. Osamnaestog veljače ove godine Klasnić je oslobođen svih optužbi. Patricia mu je i u tome bila velika podrška, međutim kako je i sam poslije potvrdio, te se optužbe uzdrmale njihov brak, no supruga je tada ipak ostala uz njega. Upravo je zbog svega toga Patricijino razočaranje još veće, a mogućnost pomirenja sa suprugom - nikakva.
Podjela imovine

Najmanji problem u Patricijinom životu sad predstavlja buduća podjela imovine i ostali pravni detalji koji će, najvjerojatnije tijekom brakorazvodne parnice uslijediti jer u brak s Ivanom ušla je iz čiste ljubavi. Teško će biti i njihovoj djevojčici Fabiani objasniti zbog čega njezini roditelji žive odvojenim životom. Ali, najprije treba preboljeti izdaju.

Izvor: jutarnji list