Ivan Ivanović ispričao se zbog sramotne izjave o Bosankama: Ne poznajem dovoljno prilike u BiH

Ivan Ivanović, isprika, bosanke
Nakon pritiska medija i velikog broja negativnih komentara na njegovoj službenoj Facebook stranici, Ivanović se odlučio ispričati na Twitteru.

"Ispričavam se svima koje je uvrijedilo moje obraćanje u petak. Veliki sam protivnik rata i nasilja. Očito ne poznajem dovoljno prilike u BiH", napisao je Ivanović.

Podsjetimo, voditelj je u svojoj emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" izjavio: "Od 1995. godine porastao je broj Bosanki koje rađaju prije petnaeste godine. Ko kaže da Plavi šljemovi tamo ništa nisu radili".

Bosanskohercegovački mediji konstatirali su kako je Ivanović ovom rečenicom "uvrijedio više od 20 tisuća žena koje su brutalno silovane tijekom agresije, a na ovaj način povezao je s tim zlodjelima i pripadnike UN-a".

"Ne može nas FTV primoravati nedjeljom da gledamo tog čovjeka koji istovremeno vrijeđa žrtve i ismijava se tome što su petnaestogodišnje djevojčice silovane u ratu. Zna Ivanović sigurno da su neke od njih odvođene i u Beograd i da su silovane djevojčice tamo i rađale djecu i ostavljale ih kod svojih silovatelja. Sramotno je da FTV nešto ne uradi, u protivnom možemo onda reći da se netko na javnom servisu slaže s ovim nacionalistom", komentirala je za Dnevni avaz Bakira Hasečić, predsjednica udruge "Žena - žrtva rata", koja je najavila tužbu protiv Ivanovića.

index.hr