Ipak je ovo najsretnija godina braka

Najnovije istraživanje otkriva da je najsretnija godina braka - treća. U istraživanju tvrtke Slater & Gordon sudjelovalo je 2000 osoba u braku, a većina njih priznala je da im je najbolje bilo za vrijeme treće godine, piše tportal.

Prva godina u znaku je svojevrsnog ushita i pretjerivanja, ali i nesvjesnosti partnera koji su još uvijek u sedmom nebu. Druga godina je zapravo godina upoznavanja kada partneri otkrivaju jedno drugoga. A treća godina postaje ono pravo - prihvaćanje drugoga u potpunosti sa svim manama i vrlinama. 
Godine nakon treće donose brojne svakodnevne probleme, a partneri u petoj godini postaju umorni i iscrpljeni. Šesta godina braka u znaku je svađa i međusobnog optuživanja, što često dovodi do razvoda u sedmoj godini, što je poznato i kao prokletstvo sedme godine.

'Ljude obično ponese zanesenost prve godine braka tako da zaborave da se na uspješnom braku mora raditi. Brakovi imaju uspone i padove te dobre i loše dane, to je normalno', pojasnila je Amanda McAlister iz tvrtke Slater & Gordon.