Ima 30 godina, zaljubila se i onda je uslijedio pravi šok

...otkaz zbog toga što je pronašla momka. Baker kaže da joj je šef branio da se upušta u ljubavne veze te da ne smije imati djecu.

Mlada pravnica kaže da je ranije od šefa dobivala nagrade i riječi pohvale za svoj rad, ali da se sve promijenilo kada se zaljubila.

Kate B. je pred sudom izjavila da čuva i SMS poruku u kojoj supruga njenog šefa, koja je takođe zaposlena u istoj kompaniji, piše:

"On govori da ne želi da imaš ljubavne veze."

Kako piša Daily Mail, Kate je sucu rekla da je njen šef imao čudna pravila u kompaniji. Navela je da uposlenici nisu smjeli pričati tijekom najmanje četiri sata u okviru radnog vremena, a istakla je i to da se derao na uposlene radi sitnica kao što su spuštene zavjese ili pogrešne radio postaje koja je u tom trenutku svirala.

Osim toga na saslušanju je opisala da su je u kompaniji iskorištavali za odvlačenje pozornosti s posla kada su bili u pitanju ozbiljni klijenti jer im se sviđala. Potvrdio je to i jedan od uposlenika koji je kazao da su brojni klijenti bili impresionirani gospođicom Baker te da je među njima bila "pravi hit", ali je demantirao da se to koristilo kako bi se klijentima skretala pažnja sa slučajeva.

Suđenje se nastavlja.