Ilegalno je, a može itekako pomoći vašoj vezi

razvod - svađa
razvod - svađa
Novo istraživanje pokazalo je da je kod parova koji zajedno puše marihuanu mala vjerojatnost da će se međusobno fizički zlostavljati. Istraživanje je otkrilo da kod parova koji zajedno konzumiraju marihuanu postoji manja šansa da će muževi biti nasilni, dok kod parova u kojima samo suprug puši, žene budu manje nasilne.

Iako su prethodna istraživanja neuvjerljiva, kod ovoga, provedenog na Sveučilištu u državi Buffalo u SAD-u, dokazano je da je manje nasilja u brakovima u kojima se oba partnera povremeno opuštaju uz marihuanu.

Inače, istraživanje je proučavalo 634 para tijekom razdoblja započetog još 1996. godine, a putem upitnika partneri su odgovarali na pitanja o konzumaciji alkohola i droga, te fizičkom ophođenju partnera.

Iako se može smatrati malo vjerojatnim da će ljudi u upitnicima priznati da fizički zlosatvljaju bračnog partnera, uobičajeno je da žrtve nasilja otvoreno priznaju kroz što prolaze kad znaju da njihova priča neće izaći u javnost s njihovim podatcima.

Zahvaljujući rezultatima istraživanja znanstvenci su zaključili: "Marihuana može povećati pozitivne učinke, što u konačnici može rezultirati smanjenom šansom da dođe do konflikta i agresije."

Nije jasno dolazi li manje do fizičkog nasilja zato što su ispitanici neosjetljivi na verbalna podbadanja ili su 'napušeni' supružnici jednostavno manje koncentrirani na argumentirane rasprave, jer su se istraživači za početak fokusirali samo na rezultate, a ne i uzroke.

Net.hr