Idealan ljubavnik je pomorac, stariji od 45, ćelav i debeljuškast

Naravno da nemate pojma. Uostalom odabrati ljubavnika koji će vam pristajati ‘poput rukavice' nije lak posao. Naći muškarca koji će vas hrabro voditi putevima seksualnih užitaka više je stvar sreće nego pameti.
A kada bi vam netko kazao da je ideal u krevetu muškarac stariji od 45 godina, ugodno popunjen po čitavom tijelu, po profesiji pomorac, obrijane glave ili čak ćelav, a uz to i dobar plesač - najvjerojatnije bi se slatko nasmijali. Ali nemojte.

Naime, kako se svim vezanim za seks rado bave i stručnjaci raznih profesija, tako su i znanstvenici pokušali odgovoriti na pitanje ‘kako prepoznati idealnog ljubavnika?'.

Najbolji ljubavnici mornari

Pitate li znanstvenike Sveučilišta Erciyes u turskom Kayseriju, za ljubavnika je najbolje izabrati debljeg muškarca, obožavatelja hrane i slastica, naravno i dobre kapljice. Znači drage moje dame, zaboravite ‘pločice' i razvijene mišiće, makar tako tvrde znanstvenici. Istraživanjem koje su proveli dokazali su da su punački "na djelu'' 6,5 minuta duže od mršavih muškaraca. Kržljavci su, priopćili su turski znanstvenici, izdržali tek minutu i 48 sekundi seksualne stimulacije, dok je ‘debelima' do orgazma bilo potrebno 7 minuta i 18 sekundi.

Objašnjeno je da deblji muškarci imaju višu razinu ženskih hormona koji im pomažu u odgađanju orgazma što i te kako cijene njihove partnerice. O povišenim masnoćama u krvi, tlaku, znojenju i ostalim popratnim pojavama debljine nije bilo govora, kao ni o načinu tko je i kako seksualno stimulirao ispitanike.

Nizozemski stručnjaci tvrde, pak, da su najbolji ljubavnici mornari. Znanstvenici Instituta Onzin u Amsterdamu priopćili su svoje zaključke nakon četverogodišnjeg istraživanja tijekom kojega su ocjenjivali jačinu spolnog nagona, spolne moći i potencije, a ispitanici su bili - 2 tisuće nizozemskih bračnih parova.

Utvrđeno je da su po seksualnim performansama vrh zauzeli muškarci koji su se u slobodno vrijeme bavili fizičkim aktivnostima na otvorenom, a najviše su od prosjeka odskakali muškarci koji su često na moru.

Znanstvenici pretpostavljaju da je uzrok sreći supruga mornara ljuljuškanje mora koje stimulira srednje uho i utječe na muskulaturu. Dakle, veličina, pri tom mislimo na brod, ipak nije bitna.

Osjećaj za ritam

Pametni ljudi sa Sveučilišta u Northumbriji u Velikoj Britaniji, vam za partnera pod plahtama preporučuju baletana ili plesača društvenih plesova. Upravo je u toj znanstvenoj instituciji potvrđeno kako skladni plesni pokreti garantiraju da je muškarac dobrog zdravlja i uz to sposoban za reprodukciju.

Objekti istraživanja su snimani sa 12 kamera, nakon čega su u računicu uvrštene i njihove seksualne performanse. Rezultati su potvrdili vjerovanje da muškarci koji imaju osjećaj za ritam i ples bolje ‘drže ritam' kada zadovoljavaju svoje partnerice. Prema riječima znanstvenika Nicka Neavea, dokazano je da je ljudsko plesanje sukladno ritualima udvaranja među životinjama te da odašilju istovjetne signale.

U istraživanju su prvi put korištene biometrijske analize kako bi se precizno utvrdilo koje pokrete muškarci najviše izvode i kako na osnovi njih žene rangiraju plesače.

Mladi muškarci koji nisu profesionalni plesači bili su pozvani da plešu u laboratoriji uz rudimentarni ritam bubnjeva dok su njihove plesne figure snimale kamere. Ti pokreti su potom kompjuterskom animacijom konvertirani u virtuelne modele koje su žene rangirale na skali od 1 do 7. Rezultati ovog eksperimenta su iznenadili istraživače.

- Mislili smo da su pokreti ruku i nogu presudni, ali to nije bio slučaj - kazao je dr. Neavea, dodajući da su žene više pažnje posvećivale torzu, vratu i glavi, te njihovoj gipkosti.

- Kod životinja, mužjaci moraju biti fizički zdravi da bi mogli izvoditi te pokrete. Mislimo da se to isto događa i kod ljudi, a nesumnjivo je da su muškarci koji mogu skladno izvesti te pokrete mladi, da su u kondiciji i da su zdravi - naveli su znanstvenici i zaključili da su dobri plesači bolji ljubavnici od onih koji se teško sastave s ritmom.

Prema objavi stručne publikacije British Medical Journal, seks više nije rezerviran samo za mlade. Štoviše, broj seksualno aktivnih muškaraca i žena u dobio od 75 do 85 godina raste geometrijskom progresijom. Time je potvrđena teorija koju je prije deset godina postavila britanska psihologinja Lorraine Boule koja smatra da je takozvana muška menopauza još jedna unosna izmišljotina farmaceutske industrije.

Boule tvrdi da stariji muškarci duže zadržavaju erekciju, sporije dolaze do orgazma i bolje zadovoljavaju ženu. Tek 22 posto muškaraca starih do 46 godina ima problema s erekcijom što je slučaj sa samo 16 posto starijih od 46 godina, objavila je Boule. Prema tomu, dalo bi se zaključit da su u krevetu bolji ‘veterani' od ‘pripravnika', ali odluku o tome ipak donesite same.

Ako se na vašem popisu kvaliteta koje idealni muškarac mora zadovoljiti nalazi i gusta kosa, to izbrišite s liste! Muškarci koji su ćelavi ili briju glavu djeluju snažniji i muževniji, rezultat je američkog istraživanja čiji su rezultati objavljeni u časopisu Journal of Social Psychological and Personality Science.

Ćelavci dominantniji

Studija Alfreda Mana s Univerziteta Pensilvanija pruža veliku utjehu muškarcima koje muči problem opadanja kose. Naime, američki istraživač smatra da muškarci gole glave djeluju viši, snažniji i imaju više potencijala da postanu vođe.

Istraživanje je rađeno na 60 osoba koje su gledale fotografije na kojima su se nalazili muškarci slične građe i starosti, ali s različitom količinom kose na glavi. Većina ispitanika je one bez kose ocijenila kao dominantnijima, snažnijima i višima.

S istraživačem se slažu sudionice internetske ankete koje su ustvrdile da su ćelavi mušarci bolji ljubavnici. Naime, muškarci kojima nedostaje koja dlaka na glavi puno su kreativniji u seksu i obećavaju ludi provod u spavaćoj sobi, rekle su ispitanice.

Gubitak kose kod muškaraca uzrokuje povećana proizvodnja muških hormona zbog koje imaju jači seksualni nagon, stručno je objašnjenje.

Izvor: slobodna dalmacija