I žene varaju: Znate li zbog čega?

Cosmopolitan je odgovore pronašao kod ljubavnog savjetnika Reneea Leea, koji je otkrio pet najčešćih razloga.

1. Promjena

Promjene, najčešće one negativne, izazivaju razne emocije i tjeraju nas da se pitamo gdje smo i kako ćemo dalje. One ostavljaju vidljive tragove na nama, a partner ponekad nema razumijevanja za njih, zaokupljen svojim problemima. Iz tog razloga se javlja želja da se ima netko tko će skrenuti pažnju sa te promjene i usmjeriti je na nešto drugo i pozitivnije.

2. Nedovoljno pažnje

Mnoge se žene u vezi nakon određenog perioda ne osjećaju dovoljno važno, zbog nedostatka pohvala od strane partnera. Ženama su jako bitne pohvale, komplimenti i jasni znakovi da su primijećene. A ako toga nema kod kuće, depresivnost i isfrustriranost se liječe na nekoj drugoj adresi.

3. Osjećaj da je gotovo

On stvara veliku prazninu, koja se ublažava provođenjem vremena s nekim drugim. Ponekad je to ženama test da vide što doista osjećaju.

4. Nema više zabave

"Kada se više ne smiješ, više ni ne voliš", objašnjava Renee. Ako smijeh postane faktor koji nedostaje u vezi, žena će ga potražiti među onim ljudima kod kojih ga ima - među kolegama, prijateljicama, ali i kod drugog muškarca.

5. U spavaćoj sobi je dosadno

Nisu muškarci jedini koji vole novosti u spavaćoj sobi. Ženama je također to potrebno, jer im je bitno da se osjećaju poželjno. Lee ovdje ističe ulogu književnih hitova kao što je "50 Shades of Grey" i erotskih scena u filmovima, koji kod nekih žena izazivaju početak uspoređivanja tog i privatnog ljubavnog života, u kojem ovaj posljednji gubi. Iz tog se razloga uzbuđenje traži negdje drugdje.