Htjela vjenčanje iz snova: Od firme ukrala skoro pola miliona KM i završila u zatvoru

(480.000 KM) od svog poslodavca, a sve da bi platila vjenčanje iz snova. Peter Sutton, direktor kompanije, razočaran je naredbom da Kirsty mora vratiti samo 17.831 funti (oko 43.000 KM), ali se nada da je naučila lekciju, piše dailymail.co.uk

Kirsty i Graham Lane nisu škrtarili, pa su tako na raskošnom vjenčanju bili i mađioničar i harfista, a sve je propraćeno vatrometom. Sve vrijeme vesela Kirsty osmijehom je skrivala tajnu koja je uskoro bila otkrivena - spektakularna proslava koštala je posla dvoje njenih kolega, a i ostali su bili u teškoj situaciji.

Sada joj je naređeno da vrati manje od 10 posto ukradenog novca od poslodavca, koji kaže da je imao velike poslovne probleme nakon prevare.

-Prije dvije godine nekoliko ljudi je izgubilo posao, ali smo se uspjeli oporaviti. Razočaran sam jer je uzela toliko novca, a mora vratiti samo mali dio. Njena prevara dovela je u opasnost egzistenciju 25 ljudi. Zahvaljujući timu vrijednih ljudi, uspjeli smo organizirati posao. Nije bilo lako jer nas je ta prevara koštala 300.000 funti, ali srećom smo se izvukli.

Mladenka Kirsty je provela u zatvoru 11 mjeseci, a prevara je otkrivena samo nekoliko dana nakon vjenčanja koje je održano u siječnju 2011. godine. Iskoristila je svoju poziciju financijskog službenika, i na svoj račun prebacila skoro 200.000 funti. Iako je dio novca prebacila na račun supruga, on je nakon njenog svjedočenja oslobođen optužbi.

Par se upoznao 2007. godine, a na ljeto 2010. Graham je počeo živjeti s Kirsty i njenom kćeri.