Hercegovke uzvraćaju udarac: Ne postoje žene na svijetu koje bi se udale za lole i neradnike

Nemam ništa protiv što neko ljubavnu sreću traži u inozemstvu, svi smo kovači svoje sreće, kaže se na početku pisma naše čitateljice i dodaje , da je način na koji su opisali svoje razloge za traženje cura u inozemstvu zaista bizaran.

Hercegovina jeste tradiocionalna, zemlja vjernika i obiteljskih ljudi. Sukladno tome brak je ovdje svetinja, a što se ranije on zasnuje to je obitelj mladenaca sretnija. Točno je i da mlade djevojke iz hercegovačkih sela danas više nego ikada idu u velike gradove u potrazi za boljim životom, ali to nije razlog što su neka dva momka ostala neoženjena. U selu odakle potiče moja obitelj također postoje neoženjeni momci, ali su neoženjeni jer su oni tako odlučili. Prije svega to su seoske lole koji su ljubitelji dobre kapljice, i kojima je rad na zemlji i oko kuće stran pojam. Sada kada su iskusili sve čari noćnog života i dnevnog spavanja, željeli bi sebi dovesti žene i to vidi molim te iz neke Europske države. Ne znam bi li se smijala ili plakala???

Pišu da su i oni moderni, da imaju Internet i kablovsku, te da bi trebao biti razlog da se neke europljanke za njih udaju. Ha ha..., pa to je u Europu došlo puno prije nego u naša sela, i ako ima takvih da se udaju radi toga ja im čestitam. Dragi naši momci ne postoje na svijetu žene koje bi se željele udati za seoske lole i bekrije, takvih kao vi ima svuda u svijetu i od njih žene bježe kao što su pobjegle od vas koji ste se kasno sjetili da trebate osnovati obitelj. Vaš vlak je davno otišao, čak su i njegove tračnice istrunule.

hercegovina.info