Hana Tabaković: 'Jednom sam bila silovana, jedva sam to preživjela'

'Puno su otvoreniji nego sam mislila. Javljale su se ozbiljne žene i muškarci sa stvarnim problemima. Primjerice, kad smo razgovarali s gledateljima o prostituciji, iznenadilo me koliko je žena u Hrvatskoj pobornica legalizacije prostitucije, i to prvenstveno zbog sigurnog seksa. Smatram da je jedna takva emisija potrebna. Uostalom, više ne brinem za tuđe mišljenje', kaže Hana Tabaković, koja s imenjakinjom Hanom Hadžiavdagić vodi interaktivnu emisiju o seksu, Male noćne priče.

Hana se osvrnula i na tračeve koji je već duže vremena prate.

'Ne mogu utjecati na ono što se o meni piše ili govori, a demantirati je sasvim glupo. Toliko sam puta čula svakakve priče, naprimjer da krijem odakle sam jer ljude zbunjuje moje ime i prezime. Ništa im ne otkriva pa su mislili da nešto krijem. Čak je jedna gospođa nazvala u emisiju. Zanimalo ju je koje sam vjeroispovijesti. Ja to ne krijem, Hrvatica sam islamske vjeroispovijesti. Nisam vjernica u onom smislu da ne pijem alkohol, ne jedem svinjetinu, da idem u džamiju. Jednako tako, ne znam puno o tim običajima, ali znam odakle potječem i gdje su mi korijeni', kaže Hana priznajući da s bivšim ministrom Kirinom nije bila u ljubavnoj vezi.

'Od svih tih priča najviše me je pogodila ona da sam u vezi s ministrom Kirinom. Nisam bila s njim. Sve priče o tome su krenule nakon novogodišnje emisije koju sam vodila, a koja je išla uživo i u koju je došao tadašnji načelnik policije Marijan Tomurad građanima čestitati Novu godinu. Mene je zamolio da čestitam njegovim kolegama. Krenula sam redom, od tadašnjeg zamjenika, glasnogovornika, svih djelatnika policije i, naravno, spomenula sam ministra. Tako je nastala ta afera, a nitko me nije pitao ni jesi li ili nisi, nego sam preko noći postala Kirinova mala', potužila se Hana u razgovoru za novo izdanje časopisa Extra, prenosi net.hr.

Hana je ovom prilikom ekskluzivno progovorila o tome kako je jednom u prošlosti bila silovana.

'Nekako sam u sebi našla hrabrosti, suočavam se polako s tim da nije nikakva moja sramota to priznati. Ja sam, naime, u dobi od 18 godina bila silovana. Bilo je to u Osijeku, na prvoj godini Pravnog fakulteta. Stan sam unajmila s dvjema prijateljicama iz Zagreba, od kojih je jedna upoznala društvo koje se, a to sam tek naknadno shvatila, bavilo raznoraznim mutnim poslovima. Osijekom je u to vrijeme vladalo doslovce petero ljudi. Jedan muškarac iz tog društva pozvao me van, dok je moja cimerica Simona izašla s njegovim prijateljem', počela je Hana svoju priču.

'Ne sjećam se pola toga jer sam to namjerno potisnula. Znam da je dovezao automobil ispod sjeverne tribine stadiona i da mi je rekao da je na tom mjestu nađeno jako puno mrtvih djevojaka. Izvadio je pištolj i ručkom me pogodio u glavu. Sljedeće čega se jasno sjećam je kako moja cimerica, koja je izašla s njegovim prijateljem, razbija stvari po cijeloj kupaonici. Ni ona ni ja sedam dana nismo izmijenile ni riječi. Jedino sam se javljala mami na telefon. Otvarala sam prozor da čuje gradsku buku i pričala da idem na predavanja, a ustvari sam ležala kući. Vratila sam se u Zagreb i više nogom nisam stupila u Osijek niti ću do kraja života', zaklinje se voditeljica.

 
Hana je otkrila i kako je njezinog silovatelja naposljetku stigla i svojevrsna kazna za njegova nedjela.

'Godinu i pol dana nakon što sam otišla iz Osijeka on je ubijen. U to se vrijeme tamo dogodio niz ubojstava. Pročitala sam u novinama da je on izrešetan ispred kuće, da je cijeli šanžer ispaljen u njega. U tom sam se trenutku istovremeno smijala i plakala. Nije se lijepo sjetiti, ali lijepo je to izreći i osloboditi se tog ružnog osjećaja', tvrdi voditeljica, koja je priznala i kako za nju 'ne postoje tabu-teme, ali to ne znači da se ponaša tako kao da za nju nema zabranjenih stvari'.