Grupu silovatelja žrtva molila da je ubiju, oni su sve snimili

Grupu silovatelja žrtva molila da je ubiju, oni su sve snimili
Snimka žrtve silovanja, koja svoje zlostavljače moli da je ubiju, zgrozila je Nigeriju. Djevojku su nekoliko puta silovali u sobi studentskog doma sveučilišta Abia. Navodno su je oteli i zatočili u sobu. U videu, koji traje 10-ak minuta, silovana žena moli grupu muškaraca da ju puste kući.

Čim ona poželi ustati i otići oni ju grubo odgurnuo i posjednu na stolicu. Potpuno slomljena u jednom trenutku zavapi 'Molim vas, ubijte me', što kod silovatelj izazove podrugljivi smijeh.

Snimka mučenja prvo je kružila studentskim kampusom, kasnije se pojavio na internetu, no ubrzo su ga uklonili. Sve je dospjelo do vlasti, a nigerijski ministar mladih Bolaji Abdullahi pozvao je policiju da detaljno istraži ovaj slučaj.

- Ponašanje ovih mladića, ako su oni uistinu iz Nigerije, ne predstavlja karakter ovdašnje mladeži - zaključio je ministar šokiran snimkom.

Glasnogovornik sveučilišta zanijekali su autentičnost snimke te tvrde da se zlostavljanje nije odvijalo na kampusu nego van njega. Iz policije su također kazali kako nitko iz studentskog doma nije prijavio silovanje.

Aktivisti, koji se bore za zaštitu ljudskih prava, kažu kako je žrtva sada puno izloženija te da se boje kako joj se silovatelji ne bi osvetili, piše Daily Mail.