Grupa Feminnem boravi u Mostaru ovih dana

feminnem, Pamela Ramljak, feminnem, feminnem, Pamela Ramljak, feminnem
Feminnem je ženska pop i dance grupa koju čine Pamela Ramljak, Neda Parmać i Nika Antolos.

Osim po svjetski urbanoj glazbi i tome da djevojke same pišu svoje pjesme, ova grupa je poznata i po čestim izmjenama članica. Do sada su izdale tri albuma i dva puta bile na natjecanju za Pjesmu Eurovizije.

Feminnemke su bile izrazito raspoložene i drage. Ekipa portala Pogled.ba provela je jutros ugodno druženje s njima u caffe SCM gdje su govorile za naš portal.
Na pitanje kako se osjećaju u Mostaru Nika Antolos imala je spreman odgovor: „Mostar je super, Mostarci također, a kava ovdje najbolja, tako da nam je dan dobro počeo. Prvi put sam u BiH i baš se radujem što ću je uspjeti bolje upoznati jer sam već primijetila razliku  u kulturama između pojedinih regionalnih područja.“

„Mi smo s HDZ-om BiH u svakom gradu, do izbora, sudjelujemo u promotivnoj kampanji kao ženski bend, radimo ono što najviše volimo a to je pjevanje, zabavljamo se i vrlo smo sretne što sudjelujemo u kampanji, jer to nije samo posao nego i nešto posve osobno.“ istaknula je vesela Nika.

Nadalje Neda Parmać dodaje: „Mislim da trebamo biti zahvalne na pruženoj prilici, ti ljudi iz stranke su naši prijatelji, i prije smo nastupale za njih…sad nam je drago što smo opravdale njihovo povjerenje i što su nas ponovno angažirali za nastupe u ovoj predizbornoj kampanji.“
Djevojke su u nekoliko navrata ponovile kako će im istinski biti zadovoljstvo pjevati na svim predizbornim skupovima, iako glazbeni nastupi i vožnje po različitim gradovima znaju biti vrlo naporni. Grupa Feminnem sretna je što je do sada postigla pun repertoar svojih vlastitih pjesama, i imaju kompletne nastupe, a iz grada u grad proživljavaju uvijek iznova istu euforiju.

Inače, ove godine djevojke su predstavljale Republiku Hrvatsku na natjecanju za Pjesmu Eurovizije. Nakon osvojenog 4. mjesta u polufinalu, ugasle su nade za pobjedu, međutim, Feminnemke su finalu osvojile maksimalan broj glasova žirija i televotinga.

Godine 2005. izdale su svoj prvi album „Feminnem show“, a, nakon Dore, izdaju svoj drugi album pod nazivom „Lako je sve“. U svibnju odlaze na Pjesmu Eurovizije 2010. i u polufinalu osvajaju 13. mjesto sa 33 boda, s kojima se nisu mogle plasirati u finale.


Poslije povratka iz Olsa i natjecanja za Pjesmu Eurovizije objavile su treći album „Easy To See“ koji sadrži pjesme s albuma „Lako je sve“ ali na engleskom jeziku i pjesmu Mil Amantes na španjolskom. Također, ovo ljeto nastupale su na Pjesmi Mediterana u Budvi i CMC Festivalu u Vodicama.   

              
Nakon što su nedavno snimile glazbeni spot za pjesmu Baš mi je dobro, djevojke planiraju krajem ove godine, u prosincu izdati i kompilaciju svojih najboljih i najslušanijih pjesma, koje su bili hitovi a među njima će se svakako naći i Lako je sve, Sve što ostaje, Volim te, mrzim te, Baš mi je dobro i još mnoge druge.


„Napravit ćemo tu kompilaciju jer mislim da je u redu da imamo jedan pregled naših najuspješnijih ostvarenja, tu će se naći i brojne obrade naših pjesama koje su drugi glazbenici realizirali  kao i techno verzije istih, stoga se nadam kako će se sve to svidjeti slušateljima,“ zaključila je na kraju razgovora Pamela Ramljak.

 

Sanja Marić/pogled.ba