VIDEO  Golim ljepoticama i erotikom mame Ruse da izađu na birališta

ruskinje
... sadržaja ne bi li se probudio interes građana da iziđu na birališta.

Budući da je gotovo sigurno da će ruski predsjednik Vladimir Putin 18. ožujka dobiti drugi šestogodišnji mandat, unatoč tome što nije iznio nikakve konkretne političke prijedloge, vlasti su fokusirane na odziv birača, piše Net.

Premda nije jasno ko financira kampanju seksom koja se raširila i na društvenim mrežama i na YouTubeu, očito je da su ciljana grupa mlađi birači. Kremlj za sada ničim nije dao do znanja da mu to smeta.

Neki od primjera su oglas na kojem model u toplesu leži ispred ruske zastave i tobože čita predizbornu brošuru, dok se druga mlada žena priprema ubaciti listić u biračku kutiju odjevena samo u fino donje rublje.

- Što se događa u glasačkoj kabini, u kabini i ostaje - navodi se na jednoj stranici sponzoriranog sadržaja u ruskom izdanju časopisa za muškarce Maxim.

Drugi oglas prikazuje ženu u crnom donjem rublju kako zavodljivo stavlja svoj glasački listić u kutiju uz slogan "Dobrodošli u svijet odraslih".

Urednik Maxima Aleksandar Malenkov rekao je za France Presse da ne smije reći tko financira erotične foto-oglase, izrađene prošle godine za jesensko izdanje časopisa. Video sa snimanja od tada je na internetu pogledalo više od milijun ljudi.

Kremlj priželjkuje 70-postotni odziv kako bi Putin dobio snažan mandat, dok opozicioni vođa Aleksej Navaljni, koji se ne smije natjecati, poziva na bojkot izbora smatrajući ih farsom.