Gole sise sramote Hrvatsku, seks s prascima ne?

Upravo takav recept brzog stjecanja warholovskih 15 minuta slave primijenile su sestre Jelena i Viktorija Mikša koje su u svom attention-whoringu barem na kratko uspjele zasjeniti razne Ave, Maje Lene i slične starlete koje zagađuju hrvatski medijski prostor. Uoči utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv reprezentacije Republike Irske vesele djevojke skinule su grudnjake i svekolikoj javnosti pokazale svoje ženske atribute. Ohrabrene reakcijom okoline, još jednom su isto učinile na samom stadionu tijekom utakmice.

Tko zna, praznovjerni bi možda i pomislili da je upravo njihova vragolasta reakcija dovela ‘vatrene' do pobjede od 3:1 nad Ircima. U svakom slučaju, znamo da su nestašne sestre oduševile barem jednog Irca - stanovitog Eamona Keagana koji je munjevito iskoristio priliku i pred budnim okom kamere polizao grudi jedne od njih. Ipak, nisu svi bilo oduševljeni reakciju pa su tako Jelena i Viktorija dospjela u središte pažnje ne samo svojih pristaša već i brojnih dežurnih moralista, a postale su i predmet poruge mnogih.

Budimo bolno iskreni, potonje i nije toliko iznenađujuće - nećemo biti baš toliki diplomati da se držimo one džentlmenske maksime da ružna žena ne postoji, ali nećemo poricati očitu činjenicu su Jelena i Viktorija daleko od onog što odgovara pojmu klasične ljepotice. I upravo ovdje počinje jedna tipična hrvatska medijski potpomognuta priča o licemjerju. Naime, odmah po objavi obnaženih fotografija gore spomenutih navijačica, društvene mreže na internetu, kao i prostore za komentiranje ispod članaka, preplavilo je more komentara raznih korisnika koji su djevojke ismijali, otvoreno napali, pa i čak i osudili da sramote Hrvatsku, a taj stav podupro je i vodeći medijski establišment u Hrvatskoj.

OK, ako ćemo pravo, curama takvo nešto stvarno nije trebalo i da, priznat ćemo, nama su također izazvale podsmijeh. Međutim, ne možemo ne opaziti licemjerje medija koji su odlučili izigravati većeg katolika od Pape zbog Jeleninih i Viktorijinih golih sisa, a istovremeno nam gotovo svakodnevno serviraju u prvi plan gole sise drugih djevojaka, uključujući i navijačice. Znate, kad sise paragvajska navijačica Larissa Riquelme, onda je to OK, i štoviše, ona je ponos Paragvaja, zato jer zgodna. Kad to urade Jelena i Viktorija, onda to nije OK jer one nisu zgodne. Što to zapravo znači? Da samo zgodne žene imaju pravo pokazivati sise na nogometnim stadionima? Kad to čujete od kvazi-liberalnih medija koji se inače vole busati u prsa svojim idejama o jednakosti i ravnopravnosti onda vas ovakav primjer na najbolji način podsjeti da se te iste mantre od jednakosti drže samo do onog trenutka do njima odgovara.

Ovaj put im nije odgovarala jer su Jelena i Viktorija članice nadasve omraženog HDZ-a. Jelena je uz to zaposlena kao referentica u pismohrani Ministarstva kulture dok je Viktorija članica mladeži HDZ-a Krapinsko-zagorske županije. Eto, sad razumijete što je zapravo njihov glavni grijeh. Ne želimo biti suviše zlobni, ali nekako nam se čini da su dotične djevojke članice neke stranke Kukuriku koalicije da bi sada razni Tomići i Dežulovići na sva usta hvalili njihovu odvažnost i liberalne težnje. Ovako šute poput riba i puštaju slobodnu hajku dežurnih moralista no s druge strane itekako su glasni kada svećenik iz Vodnjana zabrani ulazak u svoju crkvu u kupaćim kostima - što je, zanimljivo, praksa koja se također primjenjuje u jednoj liberalnoj Barceloni ili kada u Splitu policija zamoli stanovitu ‘šinjorinu' da navuče nešto preko svog kupaćeg kostima dok šeta po rivi. Ne morate biti Sherlock Holmes da bi opazili nedosljednost u stavovima o ćudoređu, zar ne?

Jednako tako, krajnje je licemjerno kada priču o tome da Jelena i Viktorija sramote Hrvatsku dolaze iz usta onih istih ljudi koji će nadasve naprednim, štoviše umjetničkim, djelom proglasiti film Kino Lika Dalibora Matanića - kojeg je financiralo isto ono hrvatsko Ministarstvo kulture koje je prijetilo Jeleni otkazom zbog udara na ćudoređe - u kojem se glavna glumica ševi s prascem. Ne muškom šovinističkom svinjom već onom pravom. Možda smo mi primitivni i zaostali, a možda i ne razumijemo umjetnost, pa nam valjda zato nije jasno zašto Hrvatsku sramote sise na nogometnom stadionu, a ne sramoti ih film u kojem se Hrvatice prikazuje kao sodomistice koje se vole ševiti sa životinjama.

Jednako tako, zanimljivo nam je primijetiti da mediji svesrdno podupiru sprdanje s Jelenom i Viktorijom te osudu njihovog postupka, a sami istovremeno propagiraju upravo onaj trend za kojim su se njih dvije povele. Kada mjesecima pumpate sebi klikove na portalima guranjem golih sisa u prvi plan i slinite poput pubertetlije koji potajno gleda pornić kojeg je ukrao od tate na gole sise raznih Larissa Riquelme i sličnih navijačica koje pokazuju svoje atribute u ime nekakvog nogometnog patriotizma, onda zgražanje i podsmjehivanje Viktoriji i Jeleni nije samo odraz licemjerja već i podjednako odvratno kao i onaj seks s prascem.

fizzit.net