Ginekolozi najviše mrze kad im žene dođu i (ne)kažu ovo

Ginekolozi najviše mrze kad im žene dođu i (ne)kažu ovo
Itekako su svjesni da žene dotične preglede ne drže baš na listi omiljenih stvari u životu i da vjerojatno nije svakome svejedno doći, razodjenuti se i takav se otvoriti pogledu. Pa krenimo:

"Oprostite, nisam se depilirala."

Ginekolozi imaju nekoliko minuta na raspolaganju s pacijenticom za vrijeme kojih žele provjeriti i napraviti sve što je potrebno pa zato nisu ljubitelji gubljenja tog dragocjenog vremena. Zato stvarno mrze kad se im pacijentica ispričava zbog nedepiliranja. "Nas uistinu ne zanima vaša intimna frizura. A pogotovo problematika (ne)depiliranih nogu. Mi s time ne želimo imati veze i to je zaista tema na koju nam se ne da trošiti naše i vaše dragocjeno vrijeme. Dlačice su prirodne. Ono što mi želimo jest uvjeriti se jeste li zdravi.", poručuje jedan ginekolog.


Propuštanje pregleda zbog mjesečnice

Iako se pregledi ugovaraju kada je sigurno da tada mjesečnog krvarenja nema, oni ne vole kada propustite pregled zbog mjesečnice. To nije jedan od razloga za nedolazak upravo zato što današnji Papa testovi mogu omogućiti test i za vrijeme trajanja mjesečnice.

Samodijagnosticiranje

Postavljanje dijagnoze samom sebi zbog interneta poprima zabrinjavajuće razmjere, a to ne vole ni ginekolozi. Naravno da svaka pacijentica misli kako poznaje svoje tijelo najbolje, ali kada je riječ o iscjetku ili nekoj upali mnoge žene kreću jednostavno liječiti same sebe. Često to bude razlog za pogoršavanje stanja pa se time liječenje produžuje. Umjesto takvih postupaka i upitnih terapija trebaju odmah otići tražiti mišljenje stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nespominjanje lijekova koje trošite

Iako se možda samo radi o tome da odlazite ginekologu obaviti Papa test i obnovu oralnih kontraceptiva, spomenite koje lijekove trošite. Vjerujte, ginekolozi to žele znati. To također može utjecati na terapiju koju vam rutinski propisuju.

Kada ste sramežljivi progovoriti o svojim problemima

Recite ginekologu sve što vas mučiti premda se to vama činilo glupim ili trivijalnim. Prevladavanje sramežljivosti kad vam katkad može spasiti život.

Kada se ne testirate na rak grlića maternice

Ovakvo testiranje spašava živote. Predugo čekanje i nakupljanje simptoma je opasno i može dovesti do saznanja karcinoma u nekom poodmaklom stadiju. To je nešto što definitivno ne želite.

geek.hr