Fatalna žena koja je uzdrmala brak Dejana Lovrena

Dejan Lovren
I sama je zbog toga bila uhićena. Na sudu je ispričala kako su je policajci tada maltretirali, prijetili joj i tražili da prizna krivnju za nešto što nije učinila. Na kraju je bila svjedok u procesu.

Nakon što ga je Anita Dražić preko britanskog tabloida The Sun optužila za pokušaj otmice te prijetnje, navodni ljubavnik Lovrenove supruge, Dario Torbić progovorio je za Jutarnji list. Tvrdi kako sve što je Anita Dražić ispričala britanskim novinarima nije istina te kako nije točno da je bio u bilo kakvoj vezi s Anitom Lovren.

"Za sve je to kriva Anita Dražić", poručuje Torbić.

Sada je u cijeli slučaj uključena i zagrebačka policija, koja provodi kriminalističko istraživanje nad Torbićem. Inspektori su već ispitali i Lovrena, a pred istražiteljima je bila i Anita Dražić.

Otmica kao upozorenje

Otmicom ju je Torbić navodno trebao obeshrabriti u namjeri da hrvatskog reprezentativca upozori na kriminalnu mrežu koja je njegov bračni brodolom pokušala iskoristiti ne bi li mu izvukla 3,5 milijuna funti. Toliko je novca Anita Lovren trebala dobiti kao svoj dio bračne imovine. Torbić sve to demantira.

Anita Dražić za The Sun je pak izjavila kako je prijetio da će ubiti i nju i njezina sina ako Lovrenu ili njegovoj supruzi otkrije detalje plana. Torbić je, ispričala je britanskim novinarima, nagovarao Lovrenovu suprugu da se razvede od nogometaša i nastavi život s njim.

"Pokušala je tim pričama izvući novac i od Marija Mamića, ali se on u to nije želio petljati. No, Anita Lovren nasjela je na njezinu priču", optužio je Torbić Anitu Dražić dodajući da se cijeli život bavi splektarenjem.

Bračna kriza Lovrenovih

O bračnoj krizi supružnika Lovren počelo se nagađati još u travnju, a sve ovo što je britanskom tabloidu ispričala Anita Dražić dogodilo se još u ožujku.

Torbić ju je, izjavila je, odvukao u šumu i prijetio joj pištoljem. Znala je da ga se mora bojati jer je i ranije bio upleten u kriminal. Međutim, s muškarcima koji su bili povezani s kriminalom Anita Dražić družila se i ranije.

Od uhićenja do svjedočenja

Sredinom 2000-ih bila je u vezi s Nenadom Filipovićem, svojedobno optuženim za seriju razbojništava među kojima su bila i ona krvava u Fini u Zvonimirovoj ulici i Zagrebačkoj banci na Drvinju gdje je ubijen Dragutin Golik, umirovljeni branitelji koji je pokušao uhvatiti razbojnike.

Zbog njegova ubojstva na 30 godina zatvorske kazne osuđen je Filipovićev prijatelj, Ognjen Grubić, s kojim je Anita Dražić, kako je proizašlo tijekom procesa, također neko vrijeme bila u vezi.

Upravo njezin iskaz u kojem je opisala da je od dečka čula kako "Ogija drži u šaci zbog ranjavanja onog čovjeka na Drvinju", bio je jedan od ključnih dokaza za osudu. Filipović i Grubić posvađali su se upravo zbog Anite Dražić, a ona je, družeći se s cijelom tom ekipom, jedno vrijeme bila bliska i s Grgom Crnkovićem. Njemu se, zajedno s Borisom Žalcem ponovno sudi za sudjelovanje u razbojništvu u Zagrebačkoj banci na Drvinju gdje je stradao Golik.

Filipović je u jednom od prvih iskaza priznao krivnju za seriju razbojništava tvrdeći kasnije kako je sve to učinio zbog Anite Dražić. Naime, i ona je tada bila uhićena pod sumnjom da je pripadala njegovoj kriminalnoj grupi, a Filipović je krivnju preuzeo na sebe ne bi li ona bila puštena na slobodu. Tako je i bilo. Filipović je na kraju, u nedostatku dokaza, oslobođen, a nedugo nakon izlaska iz zatvora je umro od predoziranja.

Uskoro će se, zbog optužbi protiv Grge Crnkovića za razbojništva počinjena u mjenjačnicama, Anita Dražić morati ponovno pojaviti na sudu.

Dobre veze u zagrebačkoj policiji

Svi koji ju poznaju tvrde kako je oduvijek bila sklona "opasnim dečkima". Imala je i dobre kontakte među zagrebačkim policijskim inspektorima. Oni su, naime, često dolazili u njezin butik u kojem je prodavala makriranu, neki će reći šanersku robu.

Mnogi s kojima smo razgovarali o njezinoj ispovijesti za The Sun i intervjuu Darija Torbića u Jutarnjem listu, uvjeravaju nas kako je oduvijek bila sklona manipulacijama te "trgovanju informacijama" do kojih je dolazila. Sada bi kriminalističko istraživanje njezine navodne otmice trebalo dati odgovor je li ovaj put govorila istinu.