Facebook, seks i alkohol

Facebook, seks i alkohol

Naravno, vijesti i nisu pretjerano super, no tih znanstvenih pričica i statistika nikad dosta, jel tako?

Hypertexteri i hypernetworkeri

Dakle, Američka zdrastvena organizacija je proučavala ponašanje nekoliko tisuća školaraca i došla do zaključka da se mogu podijeliti u dvije skupine.

One 'normalne' i one 'hyper'. Tako su hypertexteri ekipa koja napiše najmanje 120 sms poruka dnevno, a hypernetworkeri oni koji provedu tri i više sata dnevno na Facebooku ili nekoj drugoj društenoj mreži. Svaki devetnaesti među sto tinejdžera je hypertexter, a svaki jedanaesti hypernetworker. Njima se ne piše najbolje, kažu ti smiješni likovi u bijelim kutama, jer postoji prilična šansa da će se u životu navući na seks, alkohol i nikotin. Khm, ok. 22 posto tinejdžera ne koristi sms ili društvene mreže S druge strane, 22 posto tinejdžera uopće ne koristi sms ili društvene mreže.

Oni su uglavnom zdraviji, bave se sportom i provode neusporedivo manje vremena za ekranom, zaključuje se u njihovom tekstu. Da li to znači da će se manje seksati, cugati ili rjeđe posegnuti za pljugom? Ono prvo im definitivno ne želimo, bez obzira na sve medalje i sportske rezultate.

Maaaaarš trčati deset krugova oko zgrade!

Mislim, koja je poanta? Ne tako davno ljudi uopće nisu imali kompjuter niti mobilne telefone pa su se svejedno ševili do boli, opijali kao grabe i pušili kao parne lokomotive. Sad je odjednom Fejs kriv za to. Ako netko sjedi bolesnu količinu sati za kompom ili manično drpa po mobitelu, onda je problem malo drukčiji i nema veze sa pitanjem seksa, alkohola ili nikotina. Još ti samo fali da ti stara uleti u sobu dok se uvaljuješ komadu na Fejsu s riječima 'ti budući alkoholičaru i seksualni manijaku, smjesta ugasi kompjuter i marš trčati deset krugova oko zgrade!"

teen385