Facebook i vjenčanje

Za vaše vjenčanje obitelj je saznala na Facebooku

Problem: Čim promijenite vaš status na Facebooku, javio se ljutiti član vaše obitelji jer ga o datumu vašeg vjenčanja niste obavijestili putem telefona.

Savjet: Prije nego promijenite vaš status na Facebooku, obavijestite obitelj i prijatelje. Članovi obitelji s kojima niste bliski i poznanici cijenit će i ako im sretnu vijest priopćite putem emaila.

Takozvani prijatelj je ostavio podrugljiv komentar o vjenčanom prstenu na vašem zidu

Problem: Netko je ostavio podrugljiv komentar o izboru vjenčanog prstena na vašem Facebook zidu.

Savjet: Zanemarite podrugljivi komentar. Ovo je idealna prilika da se riješite pojedinih "prijatelja" i izbrište ih s liste prijatelja.

Podrazumijeva se da je pozvan/pozvana na vjenčanje ako ste Facebook prijatelji

Problem: Nekima je teško napraviti razliku između pravog prijatelja i Facebook prijatelja. Oni koji nisu pozvani na vjenčanje sigurno će vam se javiti kako nisu dobili pozivnicu. Naravno, ovu poruku će ostaviti na vašem Facebooku zidu.

Savjet: Ne objavljivajte sve detalje vjenčanja na Facebooku. Ako nepozvani gost ostavi poruku na zidu kako nije pozvan na vjenčanje upoznajte ih s činjenicom kako planirate pripremiti malo slavlje jer niste u financijskoj situaciji za veći broj gostiju.

Neki misle da je Facebook nova pozivnica za vjenčanje

Problem: Teško je povjerovati ali pojedini parovi su putem Facebooka dobili poruku "Dolazimo na vaše vjenčanje. Također s nama dolaze i naša dva prijatelja".

Savjet: Zamolite ih da vam pošalju pozivnicu (tiskanu) nazad. Ovo je idealna prilika da im kažete kako ste rezervirali dva mjesta za njih i kako jedva čekate vjenčano slavlje.

Facebook je promijenio momačke i djevojačke zabave

Problem: Kum ili kuma su postavili fotografije s momačke/djevojačke zabave na Facebook. Međutim, daljnji rođak je razočaran što nije bio pozvan.

Savjet: Svatko voli dijeliti fotografije sa zaruka, momačkih/djevojačkih zabava, vjenčanog slavlja na Facebooku. Napravite s danom objave datuma vjenčanja Facebook grupu gdje ćete postavljati fotografije kako s vjenčanja tako i sa zaruka i zabava. Na ovaj način samo odabrani će moći vidjeti fotografije. Ovako nitko neće biti zakinut niti povrijeđen.

Centarvjencanja.com