Edo Maajka: 'Zbog prijetnji u BiH sam izgubio puno prijatelja'

Edo Maajka, Mostar Summer Fest, Edo Maajka, interview, izrael, židovi

činjenicu da se popularni reper bosanskih korijena preselio u Izrael i oženio Židovkom s kojom je dobio kćeri Yasmin.'Ne slažem se s velikom većinom stvari koje radi izraelska vlada, ali ne mislim da su to "ćifutska govna koja treba pobit" kako su mi rekli mnogi u lice u Sarajevu. Nikad za neki narod nisam mislio da su govna koja treba pobit', a izbjeglica sam bio dobar dio života', rekao je za klix.ba

'Meni je prijetilo kamara ljudi, psovalo i pljuvalo još puno više, iskonstruirano je milijun malih odvratnih priča i naravno da je to pogodilo i mene i moju obitelj. Moja supruga voli BiH i plakala je kad je sve to čitala. S druge strane, reakcije na moj Facebook post su bile čudne - krivac je ispao jedan novinar koji je napisao da sam prešao na drugu religiju, a ne primitivna masa. Komentari su 'Ufffff, dobro je, on nije posto smrdljivi ćifut' - ali ih 'i dalje treba pobit' i dirat' samo izoliranim štapom'', kaže Edo.

Nakon svega toga sam izgubio puno prijatelja i ne mogu lagati, bio je to šok, ali sam naučio puno i mislim da ovo više neću komentarisati, mada bih trebao jer je bitno za društvo u BiH, rekao je popularni reper.

'Nacionalizam je bosanska Ahilova peta, jedna podmukla psihička bolest koja na kraju uvijek završava kontrolom i loše po manjine. Biti drukčiji u BiH je veoma teško po bilo kojem pitanju - nacionalnom, religioznom, seksualnom, rasnom, zdravstvenom... ama baš u svakom pogledu. Nije to problem samo BiH, to je sveprisutan svjetski problem, samo što je kod nas na Balkanu više izražen', zaključuje Maajka.