Dvije žene se na 30 dana odrekle sapuna i šampona, rezultati su ih iznenadili

Dvije žene se na 30 dana odrekle sapuna i šampona, rezultati su ih iznenadili
... na 30 dana u potpunosti su se odrekle sapuna, šampona i svih drugih sredstava za pranje, nastojeći provjeriti kako će takav "tretman" djelovati na njihovu kožu i kosu.

Jill Provost i Jessica Amaris urednice časopisa Total Beauty dozvolile su si korištenje tek vode i probiotičkog spreja "Mother's Dirt AO+ Mist", koji bi trebao bez pranja pomoći razvoju "korisnih bakterija", koje bi pak trebale eliminirati neugodne tjelesne mirise. Pokazalo se da isti nije djelovao kako su se nadale.

Jill je priznala da joj je više od ičega nedostajao dezodorans, jer je već drugoga dana testa sama sebi užasno smrdjela - toliko da se nije usudila podignuti ruku u blizini drugih ljudi.

Teško im je bilo i bez šampona za kosu: obje su žene već trećega dana primijetile da im se kosa jako zamastila, toliko da je bila "zalijepljena za glavu".

"Do desetog dana smrdjela je po pljesnivom podrumu. Suprug mi je rekao da izgleda kao morska trava", zaključila je Jessica.

Iako se oko njih, prema vlastitom priznanju, čitavo vrijeme širio "oblak smrada", uskoro su im počeli stizati komplimenti zbog činjenice da nisu nosile make up.

"Najprije su se pojavile akne i prištići, ali zatim su stvari krenule na bolje", rekla je Jessica. Ona je godinama imala problema s aknama, no do kraja eksperimenta lice joj se potpuno "očistilo".

index.hr