Dvanaesta godišnjica braka fatalna

muškarac žena

Do sada se smatralo da ako preživite sedmu godišnjicu, vaš brak će trajati zauvijek. No prema najnovijem istraživanju, sedma godišnjica uopće nije fatalna, najveći izazov donosi dvanaesta.

Većina parova zna za vjerovanje koje je nadvijeno nad sedmu godišnjicu braka. Dosad se smatralo da je fatalna sedma godina, jer navodno u mnoge brakove donosi nestanak ljubavi i privlačnosti, a na scenu nastupaju razočaranje i nezadovoljstvo, prenosi tportal.hr.

Parovi koji kroz sedmu obljetnicu prođu sa smiješkom na licu, više nemaju razloga za brigu. No stiže iznenađenje - prema najnovijem istraživanju, najveći je izazov dvanaesta godišnjica braka.

Otkriveno je da su parovi koji se rastaju proveli najmanje jedno cijelo desetljeće zajedno. Kao najčešći razlog razvoda navode nerazumijevanje i nestanak ljubavi. Osim ovih razloga, u zadnje dvije godine pojavljuje se i jedan novi – financijski pritisak te svađe zbog nedostatka prihoda i rastućih troškova.

Mit o fatalnoj sedmoj godini u koji su mnogi parovi počeli vjerovati, nastao je još 1950. nakon poznatog filam 'Sedam godina vjernosti' s legendarnom Marilyn Monroe.

Znanstvenici ističu da je nemoguće navesti sve razloge zbog kojih se brakovi raspadaju. Svaki par priča je za sebe. No u svakom slučaju, pripazite na 'fatalnu' dvanaestu.

tportal.hr