Dobrodošli na seks planinu-mjesto na koje dolaze oženjeni, domaćice, političari...

Dobrodošli na seks planinu-mjesto na koje dolaze oženjeni, domaćice, političari...
Kako bi ritual bio uspješan osoba se mora svakih 35 dana poseksati sedam puta za redom. Doznao je to novinar Patrick Abboud.

'To je prilično bizarna priča. Prije nekoliko godina sam pročitao članak o tome. Trebalo mi je neko vrijeme da dođem do tamo', rekao je i dodao da je ono što je pronašao 'nevjerojatno iznenađujuće', piše Daily Mail.

U ritualima sudjeluju tisuće hodočasnika. Patrick kaže da ih je znalo biti i po osam tisuća u jednoj noći.

'Bilo je teško to shvatiti, nakon odlaska tamo trebalo mi je nekoliko tjedana da to probavim', rekao je.

Drevni ritual datira iz 16. stoljeća, a oni koji ga obavljaju vjeruju da im donosi sreću i bogatstvo. Sudjeluju oženjeni muškarci, kućanice, vladini dužnosnici, prostitutke.

 

Za zemlju i religiju u kojima je seks tabu tema, ideja planine za seks čini se jako čudnom. Priča počinje u 6. stoljeću kada je mladi indonezijski princ imao aferu sa svojom maćehom. Pobjegli su u planine gdje su imali odnose, a usred jednog su uhvaćeni, ubijeni i tamo pokopani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svetište na tom mjestu postoji i danas, a kako oni nisu uspjeli dovršiti radnju drugi vjeruju da će, ako to učine, sreća doći do njih.

Novinar nije susreo zapadnjake, ali dolaze ljudi iz svih dijelova Indonezije kako bi vidjeli hoće li im se sreća promijeniti.

'To je javanski ritual koji je bitno drugačiji od muslimanskog svijeta, vrlo drugačiji od svega drugog u Indoneziji. Uvjerenja su mješavina islama, hinduizma i buizma', kaže.

Ritual je s vremenom postao popularan i pretvorio se u turističku atrakciju. Iako vlasti znaju što se događa na planini, prave se da to ne vide.

Inače, na planinu dolazi više muškaraca nego žena pa se mjesto pretvorilo u teritorij na kojem svoje usluge pružaju prostittuke. Upravo se zbog prostitucije postavlja pitanje kako je moguće da sve vode vjerski vođe. Problem su i spolno prenosive bolesti pa je na planini uspostavljena klinika.

'Razgovarao sam s liječnikom i on je rekao da većina prostituki ima spolno prenosive bolesti, a muškarci ne koriste kondome', kaže Patrick.

Abboud je razgovarao s hodočasnicom Mardiyah, udovicom koja dvije godine ima financijskih problema. Živi u malom javanskom gradu i upravo je završila misiju, odnosno seksala se sedam puta. Tvrdi da joj posao bolje ide i da ima više novca, što je, kaže, možda dokaz da ritual ima smisla.

dnevnik.hr