Dobila otkaz jer predobro izgleda i zato šefu ugrožava brak

Naime, ova se presuda odnosi na slučaj Melisse Nelson koju je zubar James Knight odlučio otpustiti jer je atraktivna, a to je ugrožavalo njegov brak, piše CNN, a prenosi Večernjak. Melissa je kod zubara kao pomoćnica radila od 1999. godine, no on ju je nakon više od deset godina rada otpustio jer se odjevala preizazovno i na taj način mu odvlačila pažnju s posla.

Iako je ona to poricala, zubar joj je jednom prilikom rekao da "ako vidi na njegovim hlačama izbočinu, to znači da se ne odjeva prikladno".

Sudac Edward Mansfield objasnio je kako u ovom slučaju nije došlo do kršenja ljudskih prava zasnovanih na spolnoj diskriminaciji. Prema njegovom mišljenju, otkaz je bio zasnovan na emocijama i osjećajima te želji zubara da sačuva svoj brak i obiteljske vrijednosti.

Na žalbu Melisse Nelson, zubar je odgovorio da se osjećao kao da ima Lamborghini u garaži, ali ga nikada ne vozi.

Otkaz je uslijedio nakon što su se Nelson i Knight počeli dopisivati preko mobitela kada nisu bili na poslu. Zubarova supruga, koja je radila s njima, saznala je za poruke i tražila da ju se otpusti. Ovaj je to i učinio na početku 2010. nakon čega ga je otpuštena radnica tužila. No, tužbu ipak nije dobila.