Đorđe Balašević: Kad idem prema Mostaru i prijeđem Ivan, kao da dolazim u drugi, osunčani svijet

...održan na stadionu Pod Bijelim brijegom. Koncert će se održati pod nazivom "Osmeh se vratio u Mostar". Koncert počinje u 21 sat, a idućih dana će biti poznato na koji način će biti moguće kupiti ulaznice za veliki spektakl u Mostaru, priopćeno je iz Croatiastudija, organizatora koncerta. Poznato je da će za ulaznice biti više cjenovnih razreda. Koncert željno iščekuju brojni Balaševićevi obožavatelji, ne samo iz Mostara nego iz cijele regije. Od organizatora doznajemo da su pregovori o Balaševićevom dolasku u Mostar trajali već duže vrijeme. Tražio se najpogodniji termin koncerta u Mostaru što zbog koncerata u široj regiji, što zbog Balaševićevih osobnih preokupacija i zauzetosti. Na kraju je određen termin 5. srpnja, koji su i Balašević i organizatori smatrali najpogodnijim, a tada su u Mostaru još i studenti. Za ovaj koncert, ističu organizatori, očekuju veliko zanimanje iz cijele regije.

Impresije o Mostaru

"Rekao je, a pričali smo prije dva dana sedam - osam sati, da je njegova impresija uvijek kad ide prema Mostaru i kad prijeđe Ivan planinu, kao da dolazi u neki drugi, osunčani svijet i da ga izuzetno raduje dolazak u Mostar i da ne treba uopće napominjati da će dati sve od sebe", doznajemo iz Croatiastudija Balaševićeve dojmove o Mostaru i predstojećem koncertu. S obzirom da je njegov koncert na Kalamegdanu trajao četiri sata i 15 minuta unatoč kiši i pljusku, ništa manje koncert neće trajati ni u Mostaru. Zadnji put u Mostaru je Balašević imao koncert prije osam godina.
"Silno se radujem dolasku u Mostar", prenio nam je Balaševićeve riječi organizator koncerta 5. srpnja na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru. Balašević je novi album pod nazivom "Osmijeh se vratio u grad" objavio prošle godine, a u kolovozu 2012. Opatija je bila prva stanica njegove nove turneje. Uoči turneje, istoimenu pjesmu je objavio na internetu i, naravno - oduševio.

Pripadamo istom

Na pitanje što ga veže za Mostar i je li koncert kojeg je održao 2005. godine ostao urezan u njegovom sjećanju, u kolovozu prošle godine Đole je za Studio88 odgovorio:
"Mostar je grad koji je nažalost imao jednu svoju tužnu priču u tim godinama koje pokušavamo da ih malo potisnemo, da se okrenemo nekim svjetlijim i ljepšim temama. Ja sam u svim tim pričama bio pomalo i naš i njihov, ali bio sam definitivno naš - samo sam neko vrijeme zaboravio i izgubio iz vida koji bi to mogli biti naši. U Mostaru sam se našao sa tim našima na stadionu. Bio sam jako sretan. To je za mene bio jedan veliki trenutak. Taj koncert je ovjerio samo to da pripadamo jednom, istom sentimentu i da nas neke druge stvari ne mogu podijeliti. Nadam se da će ovaj razgovor biti povod da malo počne da se šuška o tome kad bi se novi koncert u Mostaru mogao dogoditi i da to neće biti samo jedno od plakata zalijepljenih po gradu, nego da će biti večer koju ćemo svi zajedno pamtiti", rekao je tada Balašević. Večer za pamćenje se napokon približilo...

Dnevni list