Djevojkama u BiH nude stan u zamjenu za intimni odnos

 Djevojkama u BiH nude stan u zamjenu za intimni odnos
... u Sarajevu nudi besplatno stanovanje u četverosobnom stanu, korištenje interneta, kabelske televizije, plaćene režije jednoj ili dvjema studenticama. Ali, iza primamljivog oglasa nudila se bolna spoznaja, piše Večernji list.

Nepoznata osoba je stan nudila u zamjenu za seks, a oglas je izazvao skandal u BiH. Iako je nakon ovog slučaja teže u oglasnicima naići na takve oglase, njih itekako ima i dobro su upakirani.

- Stanodavac postavi primamljiv oglas s jeftinijom cijenom i boljom ponudom stana, a naglasak stavi samo na djevojke. I onda razgovara i dogovara sastanke s djevojkama ili s jednom, s obzirom na to da je tako lakše dogovoriti nemoralnu ponudu, pa ako uspije, uspije, govori nam bivša studentica iz Hercegovine koja je studirala u susjednoj Hrvatskoj, a koja je i sama bila meta jedne takve ponude koju je, kako kaže, izričito odbila, i odselila se nakon mjesec dana boravka u stanu.

Tvrdi da to nije slučaj samo u susjednim zemljama, nego i u bh. studentskim gradovima, no da se takve stvari guraju pod tepih. Od zemalja regije najgora je situacija u Srbiji. -

Dajem besplatno na korištenje ‘deluxe' stan u središtu Beograda studentici (može s cimericom) za povremena intimna druženja, moguća je i financijska pomoć. Ozbiljan, poslovan i kulturan. Prvo poruka na mail, opis i poželjno fotografija (ne mora lice), poslije poziv. Na prvi poziv, prije poruke, ne odgovaram - navedeno je u jednom od oglasa koji je osvanuo u beogradskim oglasnicima.

- Mladoj studentici besplatno iznajmljujem stan, uz mogućnost intimnog druženja. Bez obveza - samo je jedan u nizu takvih oglasa. Ono što je najgore, na ovakve oglase djevojke sve više i pristaju.

Psihoterapeut Zoran Milivojević o tom problemu rekao je sljedeće: - Tu nema mjesta za dvoumljenje i razmišljanje što je ispravno, a što ne. Život je surov. A ljudi koji takve oglase objavljuju to sve vješto koriste - tvrdi Milivojević. Psiholozi tvrde i da je problem pad moralnih vrijednosti koji je sve izraženiji: - Kada imate reality programe u kojima je svaka druga žena prostitutka, što očekujete da će se objavljivati na internetu koji je potpuno nekontroliran prostor, ističu psiholozi govoreći o problemu objavljivanja ovakvih oglasa.

Na najpoznatijem bh. internetskom oglasniku Piku kazali su nam da ovakvih oglasa nema jer administratori pregledaju svaki od njih i ako je ijedan nemoralan ili budi određene sumnje da bi mogao biti uvredljiv, on biva uklonjen ili se nikako ne objavi, a ako je neki oglas sumnjiv, bilo koji korisnik može prijaviti zloupotrebu.