Djevojka umrla nakon što je poljubila svog dečka

poljubac, alergija, smrt
- Sve je išlo dobro u njezinu životu, rekla mi je da se zaljubila. Bio je to prvi put da sam vidjela svoju kćer s takvim sjajem u očima - ispričala je majka ove 20-godišnje djevojke koja je umrla nakon što je poljubila svog dečka, piše Independent.

Tužan i neočekivan događaj dogodio se još 2012. godine, a majka djevojke sada želi osvijestiti druge o opasnosti od alergije na hranu.

Veza je bila svježa i Myriam mu nije stigla reći za svoje alergije, a tog su dana nakon tuluma otišli do njegove kuće. Dok se ona spremala za krevet on je pojeo sendvič u kojem je bilo maslaca od kikirikija, a nakon toga je oprao zube.

Nekoliko minuta nakon što ju je poljubio Myriam je počela ostajati bez zraka. Prema izvješću iz istrage, nije joj radio inhalator, a kod sebe nije imala lijek koji joj može pomoć u takvim situacijama. Djevojka je pitala svog dečka je li jeo kikiriki, a on je odmah pozvao hitnu pomoć, prenosi Vecernji.hr.

Hitna je stigla unutar osam minuta, no unatoč pokušajima, djevojka je preminula jer joj je mozak ostao bez kisika.

- Uvijek je živjela normalnim životom, a sa sobom je uvijek imala svoj lijek i svi su znali za njezinu alergiju - ispričala je majka. Upozorila je druge koji imaju alergije na hranu da uvijek nose narukvicu po kojoj će drugi znati da su alergični, kao i lijek predviđen za takve situacije.