Dilema: odabrati strastvenu ili prosječnu karijeru?

karijera, zanimljivosti, posao, posao, kriza, posao, diskriminacija žena, nezaposlenost, pušenje, posao, posao, karijera, ponašanje, facwbook, chat, posao, karijera, posao, odmor, posao, zavod za zapošljavanje, posao, nezaposlenost, posao, poslodavac, karijera, društvene mreže, ponedjeljak, posao, jet lag, zaposlenje, posao, karijera, navike, godine, vrijeme, jesen, stres, radno mjesto, žene, stres, posao, stres, Uzroci, internet, psihoza, Facebook socijalna mreža, posao, šefovi, navike, društvene mreže, stres, zdravlje, sreća, posao, stres, nova tehnologija, tehnologija, starenje, društvene mreže, mržnja, Facebook fenomen, Facebook, faceboook, facebook status, svg datoteke, računala, cyber kriminalci , posao, natječaj za posao, posao, psihološki pritisak, posao, sreća, Facebook, hakirana stranica, hakiranje, posao, otkaz

'Radim na help desku, i ok mi je. Stabilan mi je posao, ok je plaća, dobro mi to ide, imam super kolege, ali ne mogu baš reći da sam prepun strasti za ovaj posao.'

Branimir je u svojim tridesetima, a još nije pronašao karijeru koja će ga zadovoljiti i posao koji će obavljati s punom strašću i ambicijom. No, umjesto da riskira promjenu karijere, možda bi se bolje osjećao kada bi trenutnu situaciju prihvatiti kao super nagodbu?

Moguće je da je on jedan od mnogih ljudi koji neće ostvariti karijeru koju će obožavati. Umjesto toga, obavljati će sasvim prosječan posao, imati ok plaću, super kolege… Ako je tako, treba li  biti zahvalan na svojoj ne tako strastvenoj, ali dobroj karijeri i pronaći neka dodatna zadovoljstva izvan posla, primjerice, trošiti više vremena na stvari poput: hobija, igranja sa djecom, volontiranja i slično?

Branimir je na ovo pitanje odgovorio: 'Apsolutno. Potpuno ste se skužili. Hvala!'

Ostvarivati svoje strasti u današnje doba nije lako, naročito u poslovnom smislu. Ispunjavajući posao privilegija je rijetkih. Činjenica je, u mnogo slučajeva: ako radite ono što volite, biti ćete siromašni. Ili ćete pak imati život pun nezadovoljstva, čekajući Godota: tražeći strast u karijeri koja se, u vašem slučaju, nikada ne ostvari.

Umjesto prihvaćanja 'radi ono što voliš' kao univerzalni postulat, mi vas pozivamo da razmislite o tome koji je cilj, za vas, prihvatljiv u odnosu na nagrade koje imate zbog rizika:
1. Karijera ili posao koji je vaša strast
2. Karijera ili posao koji ima prihvatljivu plaću, dobro okruženje, dobrog šefa i kolege, i uz kojeg sa strane radite dodatne stvari.

budi.in