Da li je planirani seks loša ideja?

Da li je planirani seks loša ideja?
S takvim tempom praktički je nemoguće planirati privatni život zbog čega su neki parovi zakinuti za kvalitetan seksualni život. Jedan od takvih parova živi u SAD-u; kolumnistica Women's Healtha Korin Miller i njen suprug, chef Chris, prenosi Večernji. Zbog karijera jedva uspiju uhvatiti dva slobodna dana za sebe i tada uživaju u seksu. Drugim danima nerijetko se i ne vide po nekoliko dana. Stoga, može li se u takvim ekstremnim slučajevima planirani seks doista smatrati lošom metodom?

I tako se Korin Miller pita je li njihov dogovoreni seks ispravan jer nema ništa dosadnije od planiranja budući da se njime gubi svaka mogućnost spontanog i neočekivanog, razuvjerila ju je klinička psihologinja i psihijatrica Claire Nicogossian.

"Planiranje seksualne i emocionalne intimnosti je zdravo i parovima bi trebalo biti prioritetno", kaže Nicogossian i dodaje da je zabrinutost zbog gubitka spontanosti posve normalna, ali da joj ne treba pridavati previše pažnje budući da je najbitnije imati seks. Ono što se može napraviti, ističe Nicogossian, jest promijeniti doživljaj planiranja.

"Ako planirate seks, to znači da brinete o vlastitom i partnerovom emocionalnom, fizičkom zdravlju kao i o vašoj vezi. A to je seksi", kaže Nicogossian, no dodaje da s vremena na vrijeme treba umiješati malo spontanosti jer postoji rizik da seks postane obveza.

A to je naravno, lakše reći nego učiniti.

Tako je Korin odlučila supruga zaskočiti više od jednom dnevno kad su zajedno jer "dva za jedan bolji je od nijednog".