Četvrtkom izlaze i piju, a petkom ne idu na predavanja

zagreb beograd party, brucošijada, Zagreb, studenti, party, WikiLeaks, muslimani, mladež, ljubav, sex, Nova godina, silvestrovo, zabava, rođendan, pogreška, šampanjac, račun, party, energetska pića, party, zabava, izlasci, party, mostarac bez dlake na jeziku , mostarke
Kako bi privukli što više studenata, vlasnici mostarskih kafića i noćnih klubova četvrtkom organiziraju razna događanja, kao što su koncerti nekih poznatijih estradnih izvođača, domaćih bendova, a česte su i tematske večeri koje jamče dobru zabavu. Također, brojni ugostitelji upravo četvrtkom organiziraju i tematske večeri za studente pojedinih fakulteta, primjerice "Večer ekonomista" ili "Večer medicinara" i sl.


Naravno, tu su i neizostavne promotivne cijene pića, posebno alkoholnih pića i piva, koje su donekle prihvatljive za većinu studenata, posebice za one kojima, dok poplaćaju mjesečne režije i hranu, ostane tek neznatno novca za zabavu. Pije se svašta, i ostaje se do zatvaranja lokala. Izlasci su sastavni dio studentskoga života, a mostarski ugostitelji tvrde kako ponekad i nije obvezna posebna organizacija večeri i da isto nije potrebno jer, s njom ili bez nje, kafići su puni.

Studentica Jelena iz Posušja, koja zajedno s cimericom iznajmljuje stan u Mostaru, potvrdila nam je kako ona i njezine kolegice s fakulteta, ali i većina studenata, izlaze četvrtkom, tako da se često zna dogoditi da na predavanjima petkom izostaju.

- Ne znam zašto, ali među nama studentima četvrtak je najbolji dan za izlazak, iako većina nas ima petkom predavanja. Većina nas se ne pojavljuje na predavanjima koja se održavaju petkom, bar ne na onima koja se održavaju prijepodne, tako da se ponekad zna dogoditi da tek dvoje-troje kolega dođe na predavanje, kazala je Jelena za Dnevni list, dodavši i da se petkom najčešće izostaje s onih predavanja kod kojih profesor donekle tolerira izostanak.

- Ukoliko je profesor strog i zahtijeva obvezan dolazak na predavanja, onda znamo otići na predavanja i s podočnjacima "do poda", priznala je Jelena.

I Matej, student iz Livna, kazao je kako su četvrtkom najbolje zabave.

- Izlazi cijelo društvo s fakulteta. Obično se nađemo kod nekih kolega koji iznajmljuju stan. Tu pomalo pijemo i kad se "zagrijemo" idemo u grad, rekao je Matej, dodavši kako mostarski kafići nude dosta dobru zabavu, te da svatko može naći nešto po svom ukusu.

Izlaze sve studijske godine, posebno oni koji nakon nekoliko mjeseci upoznaju čari mostarskog noćnog života, kazao je Matej. I on kaže kako većina njegovih kolega, kao i on sam, "izbjegava" predavanja petkom, budući da četvrtkom dolazi kući u sitne sate.

dnevni list