Brak uništava seksualni život, afere ga spašavaju?

I službeno je potvrđeno – brak je loš za seksualni život, otkriveno je u studiji koju je provela internet stranica www.lovinglinks.co.uk. Prema anketi, prije stupanja u brak parovi vode ljubav najmanje četiri puta tjedno, no nakon tri godine braka sretni su ako se to dogodi i jednom u sedam dana.

Također je otkriveno kako šest od deset parova smatra kako im je bračni život uništio bilo kakvo uzbuđenje u seksu. Ne čudi da čak polovina oženjenih smatra kako im je odnos s partnerom više prijateljski nego ljubavnički.

- Nažalost, iako možete biti ludo zaljubljeni u nekoga i željeti provesti ostatak života s tom osobom, moguće je željeti više od te veze. Parner vam može biti podrška, zabavan, inteligentan i dobar, no ako nema inicijative u spavaćoj sobi ili ne ispunjava vaša očekivanja, seksualni život mogao bi biti itekakav izvor frustracija - izjavio je glasnogovornik portala te dodao kako "upravo u tim trenucima ljudi počnu tražiti i nalaziti izvanbračne afere".

Također je potvrdio kako prema njihovim istraživanjima malo izvanbračnih aktivnosti dugoročno učvršćuje brakove.

Anketa je pokazala kako čak 59 posto parova smatra da im se seksualni život pogoršao jer se jednostavno više ne trude jedni oko drugih. Trećini se, pak, njihovi partneri ne sviđaju kao na početku veze, a 43 posto ih tvrdi kako su se njihove bolje polovice previše zapustile. Gotovo 80 posto ispitanih više voli dobro se naspavati nego uložiti trud u spontani seks tijekom noći.

(Večernji list)