Bosanski pjevač otvoreno progovorio o mukama sa suprugom: Ubila me kao vola u kupusu

pjevač, al dino
...burna ljubav s bivšom suprugom Arduanom. Naime glazbenik je progovorio o teškom psihičkom i fizičkom nasilju koje ga je zadesilo. Al Dino je odlučio rastati se, ali i progovoriti o teškom razdoblju.

''Jedne večeri sasvim normalno doveo sam sinove Arduani. Naš inače loš odnos je dodatno eskalirao zato što Harun nije želio ići kod majke. Nakon toga uslijedio je oštar verbalni sukob između nas dvoje, koji je ubrzo prerastao i u fizički obračun. Arduana me je čupala za kosu i udarala, doslovno mogu da upotrijebim opis koji sam pročitao u nekom tekstu o nama: "Ubila me je kao vola u kupusu" - govorio je pjevač i dodao da mu je najteže pala situacija kada su njihovi sinovi sve to gledali i vrištali od plača pokušavajući da smire roditelje.

''Nisam odgojen da ikada i pomislim na to da fizički nasrnem na ženu, pa se zbog toga ni u jednom trenutku nisam branio. Ali, preklinjao sam Arduanu da stane, da se zaustavi i pokuša urazumiti se, ne zbog mene, već zbog naše djece. Razdire me bol što su naši sinovi prisustvovali ovom za njih svakako traumatičnom događaju. Plašim se kako će se sve odraziti na njihov psihički razvoj. Nisam želio da se branim kada je moja supruga nasrnula na mene, samo zbog načina na koji sam odgajan i zbog naše djece'', govori Al Dino koji je pored zahtjeva za razvod podnio i nekoliko krivičnih prijava protiv supruge.

Odluku o razvodu donio sam kada sam saznao da je moja supruga imala aferu s jednim američkim novinarom. Kada sam otkrio njihovu romansu, odmah sam donio odluku da se rastanemo'', kazao je pjevač, a njegova supruga tada je podnijela krivičnu prijave za nasilje u obitelji i klevetu.

''Kada smo se tog dana čuli telefonima, rekao mi je da će dovesti djecu na benzinsku pumpu oko pola šest ujutro, a prethodno ih je bez razgovora sa mnom uzeo iz dnevnog boravka. Tijekom razgovora vrijeđao me je i to pred djecom čiji se žamor čuo preko telefona. Psovao mi je mrtvu majku i njene kosti u grobu. Kada je došao, dao mi je jedno dijete, dok je stariji sin ostao u autu, a Al Dino je tvrdio kako ne želi da dođe kod mene. Pošla sam za njim, otvorila zadnja vrata automobila i ušla da uzmem Haruna, ali on je u tom trenutku pokrenuo automobil. Vrištala sam da zaustavi auto i zapomagala da nam je drugo dijete ostalo samo na ulici. Pokušala sam spriječiti ga da se odveze. Istina je da sam ga čupala i grebala, ali to je bila prirodna reakcija majke kojoj je život djeteta bio ugrožen. Uz sve to, nikada ga nisam prevarila i priče koje se provlače kroz medije zaista me bole'' govorila je tada Arduana, a prenosi srbijanski Blic.

Nakon rastave pjevač je pripalo da plaća alimentaciju u visini 400 eura mjesečno, a djeca su pripala majci koja je inače televizijska voditeljica. Arduana je ostala bez prava na podjelu imovine jer je zajedno stečena imovina bila uknjižena na oca pjevača.

dnevnik.hr