Bankar iz pakla: Prostitutku tri dana mučio kliještima i tjerao da liže WC školjku, a onda joj nožem prerezao vrat

bankar iz pakla, prostitutka
...luksuznom stanu u Hong Kongu.

Sud je na saslušanju doznao da je britanski bankar, optužen za ubojstvo dviju indonezijskih prostitutki, jednu od njih čak tri dana mučio i zlostavljao kliještima i seksualnim igračkama. Zatim ju je prisilio da poliže WC školjku. Rurik Jutting (31) bio je pod snažnim utjecajem kokaina kad je snimao stravično ubojstvo koje je učinio u svom luksuznom stanu u Hong Kongu 2014. godine, rekli su tužitelji. Diplomant Sveučilišta u Cambridgeu danas se izjasnio da nije kriv za ubojstvo 23-godišnje Sumarti Ningsih i 26-godišnje Seneng Mujiasih, čija su tijela pronađena u njegovu stanu. Ranije je namjeravao priznati krivnju kako bi dobio manju kaznu za ubojstva, no tužitelji su to odbili, piše Daily Mail.

Tri dana ju je mučio, a zatim ubio

Tužitelj John Reading sudu je rekao da je Jutting 23-godišnju prostitutku podvrgnuo nasilnim činovima, pri čemu je koristio remen, seksualne igračke, kliješta, pa i vlastite šake.

Nakon što ju je čak tri dana mučio, prisilio ju je da poliže zahodsku školjku, a pritom joj je nožem prerezao grlo.

Ningsih je 25. listopada 2014. otišla s Juttingom kući kada joj je ponudio veliku svotu novca za seks. Prostitutka je u Hong Kongu boravila uz turističku vizu, a njezin petogodišnji sin i roditelji žive u Indoneziji.

Žrtva i ubojica su se otprije poznavali, a tijekom njihova prvog susreta Ningsih je Juttingu ponudila vratiti polovicu novca jer je željela otići ranije zbog njegove grubosti. Drugom je prilikom uzeo svoj mobitel i snimao dok ju je mučio i ubio, na snimci se može čuti kako govori da uživa u takvoj vrsti dominacije. Također je rekao da to ‘definitivno ne bi mogao učiniti bez kokaina'. U nekim se dijelovima snimke čak vidi da beživotno tijelo druge žene leži na podu kupaonice. Kasnije ga je umotao i ugurao u kovčeg koji je ostavio na balkonu. I njoj je Jutting ranije ponudio novac za seks, a nekoliko dana poslije ju je doveo u svoj stan i ubio.

Halucinirao od droge

Te je večeri uzeo veliku dozu kokaina pa je počeo i halucinirati. Misleći da ga policija lovi, sam ih je pozvao. Policajci koji su došli u njegov stan pronašli su tijelo mrtve žene i uhitili ga, a kasnije im je ispričao sve što se dogodilo, uključujući i to da je bio pod utjecajem droge, piše Daily Mail.

Kada su ga danas na sudu pitali kako se izjašnjava, rekao je da ‘nije kriv za ubojstvo zbog smanjene uračunljivosti, ali je kriv za ubojstvo'. Kako tužitelji nisu prihvatili takvo izjašnjavanje, suđenje će se nastaviti.

Osim ubojstva dviju žena, optužen je i za to da je skrio tijelo Sumarti Ningsih, što je i sam priznao.

Sudac Michael Stuart-Moore porotnicima je rekao da u ovom slučaju postoje posebno zastrašujući aspekti mučenja žrtve prije samog ubojstva, a fotografije i dokaze nazvao je ‘krajnje uznemirujućima'.

U Hong Kongu ima oko 300 tisuća stranih zaposlenika, a većinom je riječ o ženama iz Indonezije ili s Filipina, kao što su bile i ove dvije žene.

net.hr