AVA & ŠPIRO Sex, alkohol, ucjene, pritvor...

Do jučer nepoznata 21-godišnja zadarska studentica i njezin zaručnik, 24-godišnji zaštitar iz Zadra, postali su tijekom kratkog vremena glavni akteri svih trač-rubrika, stupivši na mjesto “Gotovčevih”.

Iako se studentica i manje poznata splitska manekenka svojedobno samo povremeno pojavljivala u žutim rubrikama zbog navodne rodbinske povezanosti sa svjetski poznatim rukometašem Nikolom Karabatićem i flertom s Ivanom Balićem, pravu je medijsku pozornost osvojila tek nakon što ju je policija uhitila zbog ucjene sveučilišnog profesora dr. Živka Nižića.

Osim Ave, koja je s lisicama na rukama već tada pućila usta pozirajući fotografima i novinarima crnih kronika, žuti je prostor odmah “progutao” i dotad nepoznatoga zadarskog zaštitara, Špiru Miličića, koji je profesoru prijetio objavljivanjem sadržaja lascivnih SMS-ova koje je profesor slao Avi.

Ništa manje lišen medijske pozornosti nije ostao ni Avin otac Ivica Karabatić, koji je trač-rubrike osvojio kao brižni otac i suprug, također za ucjenu optužene Avine 39-godišnje majke Sanje, koju je policija u početku isticala kao glavnu organizatoricu ucjene zadarskog profesora.

Proračunatost ili...?

 

- Riječ ucjena ne postoji u mojem rječniku i ne znam što to znači – komentirala je Ava svojedobno svoje ozbiljno kazneno djelo sada već slavnim naivnim izjavama kojima trenutačno puni medijske stupce. No, je li riječ o proračunatosti ili nečem drugom, teško je reći, uzevši u obzir priče o njezinu izuzetno visokom prosjeku ocjena na Sveučilištu u Zadru.

Iako, kao trećestupnica talijanskog i latinskog jezika u svojim javnim nastupima nije znala kazati koji je glavni grad Sicilije, ni pokazati ostale osnove znanja iz svojih studijskih područja, među studentima kruže priče da je njezin prosjek ocjena visokih 4.9, što je i ona sama javno kazala. Profesori nisu htjeli komentirati njezine ocjene, dok neki njezini poznanici s fakulteta tvrde da ima dobro pamćenje, ali i nervozu koja je u nekim javnim istupima zna smesti.

- Žao mi je Ave, ali mlada je pa se nadam da će iz svega izvući pouku – sve je što je izjavio novinarima pročelnik Odjela za talijanistiku Sveučilišta u Zadru dr. Živko Nižić, desetak dana nakon što je zbog ucjene prijavio policiji svoju dotadašnju studenticu, njezina dečka i majku.

I kod istražnog suca Ava je kazala da nema veze s ucjenom, kao ni njezina majka, dok je krivnju na sebe preuzeo tadašnji dečko i sadašnji Avin zaručnik Špiro Miličić koji je tada proveo mjesec dana u pritvoru. Kratki pritvor u kojemu je zajedno s majkom bila u policiji, Ava je pak iskoristila za svoj sljedeći izazov - “Farmu” - kazavši prije ulaska u show da će stroge uvjete realityja moći podnijeti samo zahvaljujući iskustvu sa zadarskim “rešetkama”.

Ja sam Ava, volim seks

- Ako sam preživjela ćeliju, onda mogu i “Farmu” - izjavila je Ava prije ulaska u show zahvaljujući kojem je izbjegla prvo ročište za ucjenu zakazano na Općinskom sudu u Zadru. Iako je u međuvremenu izišla iz “Farme” te se javila sucu Općinskog suda u Zadru, pitanje je gdje će uistinu biti do idućeg ročišta zakazanog u lipnju.

Trenutačno je na “Farmi” angažirana kao “dobra vila” ostalim farmerima, a u međuvremenu, dok je bila u “vanjskom svijetu”, javno je operirala oči, nos, a navodno i prije toga grudi te se slikala za “Klik”. U stalnoj pratnji oca Ivice s kojim je, kako je kazala, jako bliska, te u povremenoj javnoj pratnji Špire s kojim se zaručila tijekom modne revije u zadarskom “Arsenalu”, okušala se kao pjevačica i voditeljica.

- I am Ava (ej-vi-jej), I am special. I like very much Playboy and sex - kazala je prezentirajući svoj novi angažman u Playboyu u čijem će lipanjskom izadnju izići na naslovnici. Osim ucjena, sex izdanja i SMS -anja, Ava i Špiro vole lude vožnje.

Dok su se vraćali iz noćnog izlaska u zadarskom klubu “Satir” u kojem su slavili jednomjesečne zaruke, Špiro i Ava, u BMW-u splitskih registracija udarili su najprije u parkirani automobil, da bi se potom konačno zaustavili na prometnom znaku i betonskoj kugli pokraj zgrade Sveučilišta na Poluotoku.

Vozeći automobil s jednim promilom alkohola, Špiro je izgubio kontrolu, nakon čega se, udarivši u parkirani renault clio zabio u prometni znak nasadivši se potom na betonsku kuglu pokraj Sveučilišta. U nesreći je Ava zadobila površinske ozljede oka, dok je Špiro prošao bez ozljeda, a vozačka dozvola mu je oduzeta.

slobodna dalmacija