ANĐELA JERKOVIĆ Vodič za novogodišnji makeup

makeup, Anđela Jerković, novogodišnja noć

Bliži se najglamuroznija noć u godini, a vi niste uspjeli dobiti termin za šminkanje?
Bez brige, nije tako teško! Sada imate priliku naučiti par trikova, a usput i vidjeti koje proizvode koristim.

Ovaj video tutorial je odličan za početnike.

https://www.instagram.com/p/Bwhbl_jj0sU/?igshid=k6epz4w5216o&fbclid=IwAR3Y3ysextXVRiTuWYs8RnBU1lCnV58rNOGmqBT50vweHvjUosC1rbiAwgs

Za one koji ne podnose osjećaj težine pudera na licu i za one koji vole svoj kozmetički neseser svesti na minimalan broj proizvoda.

Za podlogu sam koristila hidratantni serum vichy 89 minerals, koji možete naći u skoro svim ljekarnama.  On ostavlja pomalo ljepljiv trag na licu tako da se puder bolje “zalijepi” na njega.Vodenast je i brzo se upije.

Umjesto pudera, stavila sam bourjois cc kremu, koja ima srednju moć prekrivanja te ne stvara težak osjećaj na licu. Preporučam je osobama sa normalnom, mješovitom i suhom kožom.

Ukoliko imate izražene podočnjake koje cc krema nije uspjela sakriti- koristite i korektor.

Lice sam setirala sa RCMA translucent puderom u prahu koji izgleda bijelo, ali se prilagodi boji pudera. Ukoliko imate masnu ili mjesovitu kozu preporucam vam da umjesto njega stavite puder u kamenu ( MAC studio fix, NYX nofilter...).

E, sada prelazimo na oči... Prvi korak je uvijek baza za sjenu koja nam osigurava trajnost šminke i poboljšava sami pigment sjena koji se nanosi na nju. Ja sam koristila P.Louise bazu, ali ne morate nužno koristiti nju. Art deco baza za oči je također jako dobra, a moja najdraža je NYX bijela baza u posudici. ART DECO proizvode možete pronaći u svakom cm cosmetics marketu.

ART DECO blending četkicom sam u pregib kapka nanijela Bahama mama bronzer koji možete naći u Mulleru.

Na pokretni dio kapka potom sam nanijela NYX zlatni pigment. Pigment nanosite prstom ili cetkicom, ali samo lagano tapkajući kako bi se zalijepio za bazu.
Ukoliko ne planirate nositi umjetne trepavice- koristite uvijač za trepavice, a potom nanesite maskaru.

Ukoliko ih planirate nositi, možete preskočiti uvijanje i samo staviti maskaru. Moja najdraža maskara je Eveline cosmetics Volume celebrities maskara. Nju također možete naći u Cm cosmetics marketu.

Bronzer Bahama mama koji sam koristila na očima, nanijela sam kao konturu. Pronađite točku ispod jagodične kosti, te četkicom nanosite bronzer u smijeru od uha prema rubu usne.

Rumenilo stavite na jagodice odmah iznad konture. Ja sam koristila nyx baked blush, a na vrhove jagodica potom sam stavila the balm mary loumanizer koji možete naći u svim muller i bipa trgovinama.

Trepavice volim uvijek zalijepiti kada završim sa svim praškastim proizvodima na licu... ovaj put sam koristila Glamlash Eyelash trepavice, model Insomnia.
Moje najdraže ljepilo je zeleno Duo, iz razloga što ima fantastičan aplikator koji uvelike olakšava korištenje.

Nanesite ljepilo na tresu trepavica i pustite da se osuši 70% . Znat ćete da se ljepilo skoro osušilo kada počne gubiti bijelu boju a poprimi plavkasto-providnu. Potom nanesite trepavice uz korijen vaših. Prvo zalijepite sredinu, a potom i krajeve trepavica.

Na usne sam stavila sephora crveni trajni mat ruž. Ukoliko nemate sephorin, možete koristiti golden rose longstay liquid matte ruž broj 09 koji je skoro pa identične boje!

Za kraj, napravite frizuru s kojom ćete se osjećati ugodno, stavite svoj najdraži parfem i zablistajte.