Ako se svađate u vezi, ovo bi vas moglo razveseliti

Ako se svađate u vezi, ovo bi vas moglo razveseliti

Nitko nije savršen pa tako niti veze u kojima se ljudi nalaze, piše večernji list.

Ali to ne znači nužno da vaša veza ide nizbrdo. To je znak da ukazujete na probleme i da ih pokušavate riješiti. Problem nastaje onda kada se nalazite u nesretnoj vezi, a svađa više nema. Tada ste već u fazi da je jedan od vas od vaše zajedničke budućnosti već digao ruke.

Svađe stvaraju neugodne situacije koje mnogi žele izbjeći te će neki partneri, kako se ne bi suočavali s nemilim raspravama, jednostavno prešutjeti većinu stvari kako bi održali mir u kući. Ali tog mira nema, barem do iduće situacije kada sve može eskalirati kada se nakupe neriješeni problemi. Osim što ćete dovesti do sindroma vulkana koji će u konačnici eruptirati, u toj vezi nećete se osjećati sretnima.

Potvrdili su to i stručnjaci koji su proveli istraživanje kako bi doznali jesu li sretniji parovi koji prešućuju određene probleme ili oni koji stavljaju sve na stol. Rezultati su pokazali kako su osobe koje se suočavaju s nesuglasicama u vezi i nastoje ih riješiti razgovorom, u sretnijim vezama.

Jedna od najvećih pogrešaka u vezi jest prešućivanje onoga što vas muči, iako mislite kako ćete time zadržati privid sretne veze i mira. Ipak, komunikacija je najvažnija stavka svakog odnosa, čak i kada nastupe problemi, o njima treba raspraviti bez obzira što ćete time svog partnera ili partnericu dovesti u situaciju u kojoj se ne želi nalaziti. Ili vi, u konačnici.

Zanimljivo, četiri od pet sudionika istraživanja za probleme u vezi okrivljuje lošu komunikaciju s partnerom i upravo je to bio jedan od najčešćih razloga zbog kojih su njihove prošle veze i završile. Voditelj istraživanja Joseph Grenny, tvrdi kako mnogi svoje loše osjećaje koje imaju u nekoj vezi pripisuju kao krivnju svom partneru, a zapravo su oni ti koji nisu ništa učinili kako bi se to promijenilo.

"Recite svom partneru što vas muči i kako se osjećate i bit ćete znatno sretniji u odnosu koji imate!"