Ako se i vama ovo događa, u sretnom ste braku

Ako se i vama ovo događa, u sretnom ste braku
Istraživanje provedeno na Sveučilištu Central Queensland pokazalo je da sretni parovi nabace pokoji kilogram tijekom prve godine braka ili zajedničkog života.

"Sretni parovi hrane se zdravije, no debljaju se više nego oni u nesretnijim vezama. Pokazali su to rezultati istraživanja koje smo proveli i time još jednom dokazali zaključke iz prethodnih sa sličnim saznanjima, pojasnila je voditeljica istraživanja koje je obuhvatilo više od 15 tisuća odraslih osoba, Stephanie Schoeppe.

Sudionici istraživanja odgovarali su na pitanja o svojim vezama i brakovima te prehrambenim navikama i svojoj tjelesnoj kilaži.

Sretni parovi rjeđe su pušači, manje konzumiraju brzu i nezdravu hranu i rjeđe ispijaju alkoholna pića uodnosu na osobe koje nisu u vezi.

U čemu je tajna debljanja sretnih parova?

Čini se kako nije stvar u izboru namirnica nego u količini. Naime, sretniji parovi jedu veće porcije hrane, dok osobe koje žive same jedu manje. Parovi su opušteniji i manje brinu o tome hoće li se udebljati jer "ne moraju paziti na svoju liniju" kako bi privukli nekog. To su već učinili. Ipak, stručnjaci preporučuju kako bi parovi trebali naći i neku zajedničku fizičku aktivnost kako bi lakše trošili kalorije i radi zdravlja, ipak očuvali kilažu primjerenu njihovoj građi tijela.

vecernji.ba