Ako ne možete odgovoriti na ova 3 pitanja - niste spremni ste za brak

Ako ne možete odgovoriti na ova 3 pitanja - niste spremni ste za brak

No kako znati kada si doista spreman za brak? Postoje tri pitanja koja bismo prije ulaska u brak trebali postaviti sami sebi, a vaši vlastiti iskreni odogovori će vam otkriti sve.

Autor : Zadovoljna.hr

Prije ulaska u brak moramo si postaviti neka važna pitanja

1. Je li vam sreća vašeg partnera najvažnija?

Želite li saznati tajnu sretne veze i brak? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svoga partnera stavljaju ispred svoje.

U ovoj tezi ne postoji nikakva filozofija, niti duboka poruka već činjenica da dvije osobe jedna drugu žele učiniti sretnom. Zašto bismo ikada željeli napustiti osobu koja je svoj život posvetila tebi i tvojoj sreći?

2. Zašto volite partnera?

'Zato što ga jednostavno volim' najgori je odgovor koji si možete dati. Ako je vaš odgovor takav, znači da emocionalno još uvijek niste spremni za brak te da još uvijek ne razumijete značenje ljubavi.

Suprotno uvaženom mišljenju, leptirići u trbuhu i ushićenje koje osjećate prema partneru na početku veze ne predstavljaju ljubav i oni će s vremenom nestati. No to ne znači da je i vaša ljubav nestala, već da je ona tek tada isplivala na površinu.

Ako vas partner čini sretnom osobom, na vama je da si otkrijete zašto i tek tada ćete biti sigurni jesu li vaši osjećaj i namjerei iskreni.

3. Jeste li spremni na život u kojem ćete nadopunjavati jedan drugoga?

Život u zajednici drugačiji je od onog koji ste vodili prije braka. Pitanje koje si morate postaviti glasi - hoće li život kakav želite voditi, koji vas usrećuje i koji osjećate da morate voditi biti takav i u braku?

Drugim rječima, jesu li planovi i način života vas i vašeg partnera isti i jeste li se spremni na kompromise. To mogu biti manje životne stvari poput gdje ćete živjeti, ali i puno veće poput one o planovima oko djece i religijskih stajališta.

Najbolji način da odgovorite na ovakva važna i velika pitanja je razgovor s partnerom. Ako se prije braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno 'da' to se neće promijeniti preko noći već se problem može samo pogoršati.