Ako možete odgovoriti na ova tri pitanja spremne ste za brak

udaja
udaja

No kako znati kada si doista spreman za brak? Postoje tri pitanja koja bi prije ulaska u brak trebali postaviti sami sebi, a vaši vlastiti, iskreni odogovori će vam otkriti sve.

1. Je li vam sreća vašeg partnera najvažnija?
Želite li saznati tajnu sretne veze i brak? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svoga partnera stavlaju ispred svoje.

U ovoj tezi ne postoji nikakva filozofija, niti duboka poruka već činjenica da dvije osobe jedna drugu žele učiniti sretnom. Zašto bi ikada želi o napustiti osobu koja je svoj život posvetila tebi i tvojoj sreći?

2. Zašto volite partnera?
'Zato što ga jednostavno voli', je najgori odgovor koji si možete dati. Ako je vaš odgovor takav, znači da emocionalno još uvijek niste spremni za brak te da još uvijek ne razumijete značenje ljubavi.

Suprotno uvaženom mišljenju, leptirići u trbuhu i ushićenje koje osjećate prema partneru na početku veze ne predstavljaju ljubav i oni će s vremenom nestati. No to ne znači da je i vaša ljubav nestala, već da je ona tek tada isplivala na površinu.

Ako vas partner čini sretnom osobom, na vama je da si otkrijete zašto, tek tada ćete biti sigurni jesu li vaši osjećaj i namjerei iskreni.

3. Jeste li spremni na život u kojem ćete nadopunjavati jedan drugoga?
Život u zajednici drugačiji je od onog koji ste vodili prije braka. Pitanje koje si morate postaviti glasi - hoće li život kakav želite voditi, koji vas usrećuje i koji osjećate da morate voditi biti takav i u zajednici?

Drugim rječima, jesu li planovi i način života vas i vašeg partnera isti i jeste li se spremni odreći svojih stavova i prihvatiti tuđe. To mogu biti manje životne stvari poput gdje ćete živjeti, ali i puno veće poput one o planovima oko djece i religijskih stajališta.

Najbolji način da odgovorite na ovakva važna i velika pitanja je razgovor s partnerom. Ako se prije braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno 'DA' to se neće promijeniti preko noći, već se može samo pogoršati.

Izvor: zadovoljna