6 znakova da mu se možda previše sviđate

ljubav
Možda je malo previše na raspolaganju.

Pomislili biste da nešto nije u redu s vama, pa on ima sve kvalitete koje ste htjeli, zašto vam sad to smeta?

Stručnjaci za veze naveli su nekoliko načina kako da saznate sviđate li mu se previše, tvrdi Women's Health.

1. Poruke stalno stižu
Jutarnja poruka sve razveseli, ali puno suvišnih prije ručka može biti previše. Ne samo da mu se nećete moći javiti prva, već ga se nećete moći ni zaželjeti, a i partner očito ne vidi granice.

2. Prerano upoznavanje obitelji
Javlja vam se onaj čudan osjećaj u trbuhu na samu pomisao upoznavanja njegove obitelji? Velik znak da na to niste spremni. Upoznavanje obitelji je velik korak jer daje osjećaj samoppouzdanja i sigurnosti u vezu. Prerano upoznavanje stvara anksioznost i brigu. Objasnite partneru da još niste spremni na ovaj korak, nametanje ideja dovest će do nepotrebnih razmirica.

3. Dolazi nenajavljeno i želi vas izvesti
Možda zvuči romantično, ali u stvarnosti baš i nije. Muškarac koji očekuje da nemate planove ne poznaje vas dovoljno ili smatra da je ono što radite dovoljno nevažno da to pustite i otiđete s njim. Sigurno želite romantične trenutke i izlaske, ali postavite granice dok još stignete.

4. Pomaže na neuobičajene načine
Vaše prijateljice misle da je preslatko što vam nosi juhu kad ste bolesna. Ove geste su obazrive, ali ako to niste tražile počet ćete osjećati klaustrofobiju. U redu je da partner brine za vas, ali ne može znati što je sve najbolje za vas. Previše izljeva ljubavi prerano može se kontrolirati. Pristupite mu na razuman način.

5. Zadire u vaše vrijeme 'za sebe'
Učlanile ste se u obližnju teretanu, ali baš ga zanima kako to izgleda. Ponekad ne morate sve raditi zajedno. Ako krene istraživati kuda se krećete ili baviti se sličnim hobijima da budete zajedno, biti će vam previše. Objasnite mu da imate vrijeme 'za sebe' i da ga želite provesti samostalno. Osjetli li se uvrijeđeno, vjerojatno nije dovoljno stabilan za zdravu vezu.

6. Već vas voli, a vi niste sigurni koliko vam se sviđa
Ove dvije riječi u ranom periodu veze mogu biti itekekako loše. Na patnerov 'volim te' reagirali ste iznenađeno? Znači da još niste dovoljno spremni za vezu ili se dodatno trebate upoznati i povezati. Kada niste sigurni što osjećate, objasnite mu, ne znači da je veza osuđena na propast.

Postoji način prekida kada primjetit da ste se 'spetljali' sa osobom koja se previše veže. Zapamtite da se veza poboljšava kroz vrijeme, ali prihvatite ako se čini da ta veza trenutno i nije za vas. Volite partnera kojeg zaista i možete voljeti.

vecernji list