5 stvari o braku koje vam nitko neće reći

Želite li ući u novu fazu života spremne na svedonosimo 5 stvari o braku koje vam nitko nije rekao

1. Doći će trenutak kada ćeš pogledati svog partnera i pomisliti: Je li to doista to?
Svaki početak kako veze tako i braka je savršen. Ljubav cvjeta, tolerancija je na vrhuncu, a vaš partner vam je ujedno i najbolji prijatelj. No jeste li razmišljali što zapravo znači u dobru i zlu?

Ovaj drugi dio se ne odnosi samo na životne tragedije već na padove u vezi u kojima vam vaš partner nije uvijek najbolji prijatelj i problemi postaju stvarni i prisutni. Ako osjetite prazninu, razočarenje ili sumnju u vašu ljubav to ne znači da ste pogriješili već da prelazite iz faze fantazije u fazu realnosti. Dobro došle!

"Vjerovale ili ne biti će situacija kada vam vaš ljepotan neće biti privlačan i nećete s njim željeti voditi ljubav"

2. Ponekad ćeš otići spavati ljuta ( i probuditi se još ljuća)
Onaj tko je rekao 'Ne liježite u krevet ljuti' sigurno nije bio u braku ili barem nije mislio da se to odnosi na vjenčane parove. Soba je mjesto gdje ponekad potekne suza, gdje se vode žustre rasprave do sitnih noćnih sati nakon čega uslijedi san i to je tako.

No san kao takav ne mora biti negativna stvar, čak i kada se probuditi ljuti ili još ljući. Izraz koji savršeno opisuje ovakvu situaciju je: 'Jutro je pametnije od večeri'.

3. Ponekad će periodi bez seksa biti puno duži nego što si zamišljala (ali to je ok)
'Moj je suprug komad i uvijek će me privlačiti. Nikada neću dozvoliti da nam seks postane luksuz.' Ovako nekako zvuči svaka novopečena mladenka. No realnost je puno drugačija. Vjerovale ili ne biti će situacija kada vam vaš ljepotan neće biti privlačan i nećete s njim željeti voditi ljubav.

Proći će nekoliko dana, pa još par i još par... No i to je normalno te ne znači da vam više nije seksi kao prije. Ponekad će vam opuštanje i san biti draži od seksa.

4. Trudit ćeš se više nego ikad
Izraz 'Na braku treba raditi' ne znači da trebate biti strpljivi i prihvatiti da vaš suprug hrče ili ne spušta WC dasku. Kad bi bar bilo tako lako. Rad u braku ili vezi odnosi se na puno više elemenata. Ljudi su kompleksna bića koja se stalno razvijaju i mijenjaju.

Upravo na tim promjenama treba raditi, iznova ih proučavati i učiti. Ponekad će nam ići na živce, ali one su dio nas i zato je vrijeme da ponovno krenete u školu - onu životnu u kojoj učenja nikad dosta.

5. Budite spremne na konflikte (ali i to je ok)
Ako mislite da s partnerom imate toliko iskren i otvoren odnos da kod vas nikada neće biti većih nesuglasica, varate se. Prave, sočne svađe ne motaju nužno biti loše, a urlanje i nervozno kruženje iz sobe u sobu, vjerovali ili ne, može biti konstruktivno.

Kada podignete glas na površinu podižete i neriješene probleme o vašoj vezi, odlukama i partneru, a svaka konstruktivna svađa ima sretan završetak.

zadovoljna.dnevnik.hr