5 razloga da vam je veza osuđena na propast

svađa
svađa
Donosimo vam 5 rasprava koje često dovedu do nerješivih svađa i završavaju upravo prekidima, kako piše Women's Heatlh.

1. Želja za djecom

Želite li djecu u zajedničkom životu čini se kao jednostavna odluka, ali upravo to je tema mnogih rasprava. Neki stupe u brak bez želje za širenjem obitelji, iako znaju i promjeniti mišljenje. Za partnera koji je ostao pri svom stajalištu to može biti prilično stresno, a zasigurno si nijedna strana na želi uskratiti ovu veliku životnu odluku.

2. Nevjernost

Varanje je smrtonosna rana većini veza. Razlog za ispravljanje nanesene štete često su vaše temeljne zajedničke uspomene, strah od ponovnih ljubavnih početaka, financije, ali i djeca. Koji god razlog bio, jedan partner ostao je duboko povrijeđen i vjerojatno nikada neće moći vratiti svoje stare osjećaje.

3. Napadanje obitelji

Većinu puta kada partner odluči "napasti" tuđu obitelj, rezultat i nije najbolji. Čak i kada se druga strana slaže, ipak želi stati u obranu člana svoje obitelji. Ponekad je u redu prozvati tuđu obitelj, ali kada se vaš partner pomiri s tim članom obitelji naći ćete se u neugodnoj situaciji zbog izrečenih stvari.

4. Različita vjerska stajališta

Čvrsta vjerska stajališta oko kojih nema kompromisa u stanju su poljuljati svaki odnos.

5. 'Sve je u redu'

Svađe koje završavaju rečenicom 'Sve je u redu', bilo da glumite ili preokrećete očima, pokazuju nedopuštanje da izrazite vlastite emocije. Što je još jedan razlog prekida kod puno parova.

vecernji.hr