5 mobilnih aplikacija bez kojih suvremeni nomadi ne idu na putovanje

mobilne aplikacije
1. WiFi Map

Uz ovu aplikaciju bi svako snalaženje po gradu trebalo biti olakšano. WiFi Map otkrit će vam se pristupne mrežne točke i poštedjeti vas ulaska u kafiće i restorane u potrazi za besplatnom internetskom vezom.

Posjeduje stotine milijuna lozinki za bežične priključne točke u brojnim zemljama svijeta. Aplikacija će pomoći i onima koji se na što jednostavniji način žele snaći i upoznati s gradom, ali i onima koji ne mogu prestati pregledavati novosti na društvenim mrežama.

2. TripAdvisor

Jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu pomaže vam pri odabiru hotela, privatnog smještaja, restorana pa čak i zrakoplovnih kompanija. Aplikacija je obožavana u brojnim zemljama jer svaka smještajna jedinica, restoran ili kafić ocijenjeni su i rangirani prema odabiru posjetitelja.

Aplikacija je baza milijuna komentara, recenzija pa čak i privatnih video snimaka i fotografija putnika. Također, u aplikaciji je moguće unijeti adresu na kojoj se nalazite pa na taj način pretražiti sve što je u vašoj blizini. Imate li dodatnih nedoumica o lokaciji na koju planirate doći, svoje pitanje možete objaviti i na forumu na kojem će vam drugi korisnici ljubazno odgovoriti iz vlastitog iskustva.

3. m-zaba

Mobilna bankovna aplikacija bit će pravi spas u trenucima kada niste u mogućnosti proštetati se do bankomata. Riječ je o aplikaciji s kojom u svakom trenutku možete provjeriti stanje na računu ili provjeriti je li vam 'sjela' uplata. Putem aplikacije moguće je platiti smještaj u nekoliko klikova.

Dođe li vrijeme za plaćanje mjesečnih računa tijekom vašeg odmora, ni to ne bi trebao biti problem, budući da uz m-zabu možete plaćati račune u bilo kojem trenutku, s bilo kojeg mjesta, fotografiranjem podataka s uplatnice. Plaćanjem pomoću m-foto plati više nije potrebno ručno upisivati podatke s uplatnice, s plaćanjima ste gotovi u trenu te se možete vratiti uživanju na vašem odmoru bez brige i pameti.

4. Hrvatska kuhinja

Kako svaki turist želi s putovanja ponijeti autentične uspomene, vrijedilo bi kušati tradicionalnu hranu. Stvaranje uspomena sačinjenih od specifičnih mirisa i okusa, koji će vas podsjećati baš na zemlju u kojoj ste proveli vrijeme, vrijedno je iskustvo. Aplikacija Hrvatska kuhinja, dostupna na šest svjetskih jezika, otkriva sve o hrvatskoj domaćoj kuhinji, a pomaže i otkriti gdje sve možete sjesti i uživati u hrvatskom gastro bogatstvu. Mi smo je isprobali i pronašli hrvatsko tradicionalno jelo koje ne možete pojesti baš na svakom uglu - teleću koljenicu s restanim krumpirom i zeljem - pravo purgersko jelo.

Nakon povratka kući, aplikacija će i dalje biti aktivna pa svi oni koju su zavoljeli hrvatsku kuhinju mogu uživati u bogatoj bazi tradicionalnih recepata.

5. Google earth

Ova aplikacija omogućuje istraživanje cijele zemaljske kugle iz drugačije perspektive samo jednim prelaskom prsta. Možete zaviriti u gotovo sve lokacije na svijetu i vidjeti kako izgledaju u stvarnosti. Ponekad će ova aplikacija poslužiti samo kao sredstvo za maštanje o dalekim i egzotičnim mjestima, ali mogla bi vas dovesti i na mjesta koja nisu navedena u turističkoj ponudi, a kriju nezamislive prirodne ljepote koje bi bilo šteta propustiti.

Nova TV