FOTO  35. NIVEA BH FASHION WEEK otvorio svoja vrata ljubiteljima mode

35. NIVEA BH FASHION WEEK otvorio svoja vrata ljubiteljima mode

...ljubiteljima modnih dešavanja spektakularnom modnom revijom dizajnerice sa adresom u Španiji Daliborke Kiš Juzbaše. Književnica, umjetnica i modna dizajnerica Daliborka Kiš Juzbaša zbog svog talenta je već godinama u fokusu pažnje modnih stručnjaka zbog čega je bilo i očekivano da baš njena kolekcija bude izabrana za prvu u okviru 35. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO kojeg već godinama organizuje Udruženje manekena i modnih kreatora u BiH i modna agencija Abc Models.
Daliborka je oduševila zvanice svojim kaputima i jaknama oslikanim cvijećem i neobičnim dezenima, a inovatnim kragnama i materijalima dokazala je zbog čega važi već godinama za umjetnika svjetskog ranga. Gromoglasni aplauzi za defile ove uspješne kreatorice dokazi su da je još jednom opravdala očekivanja javnosti.

Glamurozne toalete "Studija Anastasia" oduševile su žensku populaciju. Vizija profinjenog stila za damu "Studija Anastasia" su haljine sa jednim rukavom, lepršavi krojevi, visok struk i skupocjeni materijali.
Glamur na svoj način pokazala je i Sita Ahmić iz Dubrovnika koja je prisutnima predstavila kreacije oplemenjenim printom. Jednostavna profinjenost odlika je kojom opisuju njen rad a ženska populacija kategorija za koju isključivo kreira. Kolekcija je rađena od materijala u crnoj, bijelog, crvenoj i pink boji prema ocjenama kritičara pogotak za predstojeću sezonu.

Marina Kosorić modna kreatorica kojoj je klasična muzika uvijek isnpiracija, ostavljena je sa razlogom za kraj prve večeri 35. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO. Inspiracija kreatorici za ovu sezonu bila je baletska umjetnica Maja Plisecku. Perfomans balerine solistkinje baleta Narodnog pozorišta iz Sarajeva Ekaterine Vereščagine na modnoj pisti dugoj 20 metara oduševio je prisutne a kao šlag na tortu poslije balerine uslijedile su Marinine raskošne haljine. Modnim perfomansom, muzikom koja je pratila reviju ali i raskošne kreacije pokazale su zašto je ova kreatorica u samom vrhu bh. modne scene.